8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrenciler siyasiler gibi

Nevşehir'de yapılan öğrenci meclisi başkanı seçimi ilginç görüntülere sahne oldu. 9 adayın kıyasıya yarıştığı seçimlerde ilginç vaatlerde bulunan öğrenciler rakiplerine ilginç eleştiriler yönelttiler.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı tarafından başlatılan ve Cumhuriyet'in demokrasiyle güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi, seçme ve seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşturulması amacını taşıyan demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında Nevşehir Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu'nda yapılan seçime, ilçelerden seçilen 40 İl Meclis delegesi katıldı.
9 adayın yarıştığı Nevşehir İl Meclis Başkanlığı seçiminde, adaylar birbirinden ilginç vaatlerle kendilerini başkan seçecek delegelere çağrıda bulundular.

Geçici Divan Kurulu'nun oluşturulmasından sonra, delegeler kürsüye, Meclis çalışmalarında hiçbir kimsenin etkisi altında kalmadan görev yapacaklarına yönelik and içtiler.Daha sonra seçime katılan adaylar birer konuşma yaparak kendileri için meclis üyesi arkadaşlarından oy istediler. Aday öğrenciler, Okul-öğretmen ilişkilerinin daha düzeyli hale getirilmesinin yanı sıra, televizyonlardaki bazı programların kaldırılması, köy okullarında kütüphane kurulması, okulların bilgisayar sistemine kavuşturulması, dar gelirli öğrencilerin maddi olarak desteklenmesi,dil ve kültür yozlaşmasına karşı eğitim etkinlikleri, kültür değerlerini yansıtan ders programlarının uygulamaya alınması, Güzel Sanatlar Lisesi'nin kurulması ve spor,müzik ve tiyatro etkinliklerinin daha fazla gerçekleştirilmesi gibi temel noktalarda vaatler sunarak, delegelerden oy istediler.

Toplam 40 delegenin katıldığı seçim sonunda Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Bilge Ünal, 14 oy alarak İl Meclis Başkanı olurken, Derinkuyu Namık Kemal İlköğretim Okulu'ndan Zeynep Koçer 6, ve Nevşehir Anadolu Lisesi'nden Fevzi Aygün ile Kozaklı Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Fevzi Vakar 4 er oy aldılar.

Nevşehir İl Meclis Başkanlığı'na seçilen Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Bilge Erol, öğrencilerin karşılaştığı sorunların çözümünde etkin bir rol üstleneceğini ve kardeş okul kampanyaları ile eğitimde geri konumda bulunan okulların her alanda iyileştirilmesine çaba harcayacağını belirterek, kendine bu görevi veren delegelere teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 12:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?