8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrenciye güzel haber

Nevşehir'de kurumlar arası işbirliğini eğitim çerçevesinde geliştirerek, daha kapsamlı ve etkin çalışmaların ortaya konulması amacıyla Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu toplantısı yapıldı. Aile-okul işbirliğinin geliştirilmesi için velilere yönelik seminerlerin geniş kapsamda devamı ve dershaneye gidemeyen öğrenciler için ÖSS ve OKS kurslarının açılması kararlaştırıldı.

Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar'ın başkanlık ettiği toplantı, Nevşehir Anadolu Turizm Meslek ve Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Nevşehir Milli Eğitim, Sağlık, Çevre ve Orman, İş Kurumu, Kültür ve Turizm, Tarım, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün yanı sıra Nevşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile Hemşirelik Yüksek Okulu müdür ve yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, kentte gerek Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) gerekse üniversiteler için Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) kazanan öğrenciler bakımından büyük başarılar sağlandığını belirtti. Türkdamar, elde edilen başarıların Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu toplantısının ortak kararlarında yer aldığını dile getirerek, bu tür toplantıların kararların yaşama geçirilmesi açısından oldukça önem taşıdığını vurguladı.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa da, öğrencinin başarılarının artmasında okul-aile ilişkilerinin önemine değindiği konuşmasında, geçen yıl 12 bin velinin eğitim seminerinden geçirilmesine atıfta bulundu. Fatsa, bu kapsamda daha da geliştirilen seminerlerin önümüzdeki dönemde de devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kurumların eğitime yönelik çalışmalarının da yöneticileri tarafından ele alındığı toplantıda, bazı kursların açılmasının faydalarına değinildi.

Bu arada, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi kanalıyla açılan kursların özellikle beceri kazandırma ve istihdama dayalı olmasının kentin ekonomik gelişimine de katkı sağladığı vurgulandı. Ayrıca dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik olarak OKS ve ÖSS kurslarının açılması kararlaştırıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 12:00:27
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 11:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?