8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

2 bin vali ve başkandan 'barış mektubu'

Dünya Yerel Yönetimler Barış Konferansı için Nevşehir'de toplanan 2 bine yakın vali ve belediye başkanı, 100 yıl sonraki meslektaşları tarafından açılmak üzere 'barış' temalı birer mektup yazdı. Mektuplar, açılan Özgürlük ve Barış Anıtı yanındaki özel bölüme bırakıldı.

Nevşehir Belediyesi tarafından kent girişine yaptırılan ve üzerinde "Anadolu'da yaşanan medeniyetler ve barış"ı simgeleyen Güneş'in bulunduğu Özgürlük ve Barış Anıtı törenle açıldı.

Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Dünya Yerel Yönetimler Barış Konferansı için dünyanın dört bir yanından kente gelen belediye başkanlarıyla birlikte 100 yıl sonra meslektaşları tarafından açılmak üzere 4 ayrı dilde barış mektubu yazdıklarını söyledi. Ünver, "Umarım bu mektup açıldığında dünyada savaş kalmaz" dedi.

Yazılan mektuplar daha sonra Iraklı, Katarlı ve Filistinli belediye başkanları tarafından anıtın yanındaki özel bölüme yerleştirildi. Törene katılan belediye başkanları daha sonra anıt önünde el ele tutuşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Anıt açılışına katılan konuklar daha sonra Un-HABİTAT Nevşehir Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi. HABİTAT Ofisi açılışında Başkan Ünver tarafından 'gözler kalbin aynasıdır' isimli fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 15:54:55
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?