8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Iraklı valiler Nevşehir'de

Irak'ın Bağdat Valisi Hüseyin Muhammed Ali Altahhan, Irak'ta bunca yıl diktatörlüğü yıkmak için binlerce şehir verdiklerini belirterek, "Biz demokrasi istiyoruz, ama bunu istemeyen komşu ülkelerimiz var" dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Merkezi (UN-Habitat) öncülüğünde Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Dünya Yerel Yönetimler Barış Konferansı'na katılmak üzere, beraberinde Kerbela, Divaniye Valileri ve çeşitli kentlerin belediye başkanları ile birlikte Nevşehir'e gelen Bağdat Valisi Hüseyin Muhammed Ali Altahhan, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe'yi ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile birlikte Nevşehir Belediyesi ziyaretinde, Barış Konferansı ve Nevşehir hakkında Başkan Vekili Yücel Menekşe'den bilgiler alan Bağdat Valisi Altahhan, burada Irak'ta yaşanan gelişmelere ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Irak'ta demokrasiyi kazanmak için çok zor şartlar altında seçimlere gittiklerini belirten Bağdat Valisi Hüseyin Muhammed Ali Altahhan, demokrasiyi istemeyen teröristler tarafından seçimlere katılan birçok kişinin parmaklarının kesildiğini söyledi. Vali Altahhan, "Bizde seçimlerde oy kullanan seçmenlerin parmaklarına mavi mürekkep sürüldü. Ancak teröristler, seçime katılımı engellemek için parmaklarında mürekkep gördükleri kişilerin parmaklarını kesti. Bunlar demokrasiye karşı olan teröristlerdir. Fakat buna karşın Irak halkı seçimlerden başarıyla çıktı ve demokrasiye kavuştu. Biz artık demokrasinin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bağdat'ta teröristler yüzünden çok sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden Bağdat Valisi Hüseyin Muhammed Ali Altahhan, teröristlerin Irak'ta demokrasiyi istemediğini kaydetti. Irak halkının artık Saddam döneminde olduğu gibi diktatörlükle yönetilmeyi istemediğini vurgulayan Vali Altahhan, buna rağmen ülkedeki düzeni bozmak için, Irak'a komşu bazı ülkelerin teröristlere destek verdiğini açıkladı. Vali Altahhan, "Diktatörlük kalktıktan sonra demokrasi ile tanıştık ve artık diktatörlük istemiyoruz. Yeni olmamıza rağmen Irak'ta demokrasi içerisinde yaşıyoruz. Teröristler bu demokrasiyi istemiyor, bazı komşu devletler de Irak'ın durumunu bozmaya çalışıyor. Diktatörlükte milyonlarca şehit verdik. Artık demokrasi ve hür yaşam istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:58:23
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 15:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?