8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Pakistan'a yardım eli

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzeydoğusunda meydana gelen deprem sonrasında, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasında 59 bin YTL toplandı.

Nevşehir İl Müftüsü Yaşar Yaprak, Nevşehir il genelinde bulunan camiler ve müftülükler kanalıyla Pakistan'daki depremzedeler için 59 bin YTL toplandığını belirterek, bu paranın Pakistan'a gönderilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderileceğini kaydetti.

Yardımlarından dolayı hayırsever Nevşehir halkına teşekkür eden İl Müftüsü Yaşar Yaprak, "Pakistanlılar Osmanlı İmparatorluğu zamanından bu yana Türk insanına en yakın millettir. Pakistan halkı İstiklal harbinde zor durumda kalan askerlerimize elinden gelen her türlü maddi ve manevi yardımı esirgemedi. Evinde bulunan eşyalarını, kadınları bizimde bir katkımız olsun diye kollarındaki bileziklerini ve kulaklarındaki küpelerini dahi hiç düşünmeden çıkartıp verdi.

Pakistan Müslüman bir devlettir. Ramazan ayında vereceğiniz zekat ve fitrelerinizi deprem bölgelerine gönderebilirsiniz. Müslüman için zekat farz kılınmıştır. Yüce Allah, zekat için verilen maldan eksilme değil fazlalaşma olacaktır diye belirtmiştir. Bu konuda duyarlı olan tüm halkımıza teşekkür ederim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 01:46:27
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?