8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Asmalı Konak'ta duygusal tören

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Kapadokya Tanıtım Ödülü, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanmasını sağlayan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e verildi.

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde "Asmalı Konak" dizisine de ev sahipliği yapan tarihi konakta gerçekleştirilen ödül törenine Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok, çok sayıda turizmci ve davetli katıldı. Törene eşiyle gelen Şenes Erzik'i Asmalı Konak girişinde Ürgüp'ün en yaşlı defcisi olan Hamdiye Bayrak karşıladı. Kapı girişinde def eşliğinde söylenen türküleri dinleyen Erzik, daha sonra defciye bahşiş verdi. Konakta Geleneksel Anadolu Kıyafetleri Sergisi'ni gezen Şenes Erzik, törende duygulu anlar yaşadı.

Ödül töreninde konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Ürgüp Belediye Meclisi'nin aldığı kararla bu yıldan itibaren Türkiye'nin ve Kapadokya'nın tanıtımına katkıda bulunanlara "Kapadokya Tanıtım Ödülü" vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Bu yılki ödülü dünyada büyük ilgi gören Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanmasını sağlayarak Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar sağlayan UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik'e vermeyi uygun gördüklerini belirten Ödemiş, "Şenes Erzik'e Türk ve dünya sporuna yaptığı katkılardan dolayı minnettarız. Böyle bir insanı bizler de Ürgüp Belediye Meclisi olarak kendileri kabul ederse 'Fahri Hemşehri' ilan etmek istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra UEFA Asbaşkanı Erzik'e ödülü Nevşehir Valisi Alaattin Turhan tarafından verildi. Vali Turhan, Erzik'e 1. Kapadokya Tanıtım Ödülü'nü verirken, "Bu zamana kadar verdiğim ödüllerin en güzeli bu" dedi.

Ödülünü aldıktan sonra törene katılanlara "Sevgili hemşehrilerim" diye hitap eden Şenes Erzik, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek, "Gerçekten çok duygulu bir gece yaşıyorum. Bir vefa örneği göstererek bunca yıldır bana sahip ve destek çıkan, bu ödülleri kazanmama yardımcı olan eşime de teşekkür ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 12:43:39
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 12:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?