8
Eylül
2024
Pazar
TURİZM

Kapadokya turistlerin gözdesi

Fransız ve Alman turistlerin son yıllarda Kapadokya bölgesine gösterdikleri ilgi her geçen gün artıyor. Bölgedeki turistik tesislerde eylül ayında doluluk oranı yüzde 80 seviyesine ulaştı.

Peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleriyle birlikte dünyanın en önemli kültür turizmi mekanlarından olan Kapadokya, Fransız ve Alman turistlerin gözde tatil merkezi haline geldi. Son yıllarda Avrupa'da yapılan etkili tanıtım kampanyalarıyla birlikte Fransız ve Alman turist sayısındaki artış bölge turizmcilerinin yüzünü güldürüyor.

Fransız, Alman ve Türk tur şirketleriyle birlikte Kapadokya'ya gelen Fransız ve Alman turistler, peribacalarının bulunduğu Ürgüp ve Avanos ilçeleriyle Göreme ve Uçhisar kasabasını ziyaret ediyor. Turistlerin en çok ilgi gösterdikleri mekan ise Göreme Açık Hava Müzesi.

Buradaki peribacaları arasındaki çok sayıda kilise ve şapeli, beraberindeki rehberler eşliğinde gezerek bölgenin tarihi hakkında bilgi alan turistler, gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını belirtiyor. Birçoğu ilk defa Türkiye'ye gelen Fransız turistler, daha önce Türkiye'ye gelmemekten dolayı duydukları üzüntüyü dile getiriyor. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok sevdiklerini kaydeden Fransız turistler, "Burası gerçekten harika bir ülke. Özellikle Kapadokya çok etkileyici. Türk insanının bu denli sıcak kanlı, Türkiye'nin de bu kadar güzel olacağını beklemiyorduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 12:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?