8
Eylül
2024
Pazar
TURİZM

Konforlu peribacaları

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Kapadokya Bölgesi'ndeki peribacaları içinde bulunan pansiyon ve motellerde ziyaretçilere her türlü konfor sunuluyor.

Bölgeyi ziyaret eden turistler Peribacaları'nda jakuzi keyfini bile yaşıyor.Peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleriyle dünya kültür turizminin en önemli mekanlarından biri olan Kapadokya Bölgesi'nde turizmciler, turistler için farklı konaklama alternatifleri sunuyor. Bölgede sayıları her geçen gün artan yıldızlı otellerin yanı sıra dünyada sadece Kapadokya'da bulunan ilginç şekilli Peribacaları içlerine yapılan pansiyon ve hotellere turistler büyük ilgi gösteriyor. Peribacaları'nın ve kaya damlarının içleri oyularak yapılan pansiyon ve hotellerde lüks yıldızlı otellerdeki tüm konforu bulmak mümkün. Peribacası odalarda jakuziden internete, şömineden Amerikan bara, TV uydu sistemine kadar her türlü imkanı bulan yerli ve yabancı turistler bu odalara gecelik 50 ila 200 euro arasında ücret ödüyor.

Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde bulunan Legent Cave S Class Hotel İşletme Müdürü Aydın Tuğrul, bölgede sayıları her geçen yıl artan bu tip hotellere en çok ABD'li ve İngiliz turistlerin ilgi gösterdiklerini söyledi. Kendi hotellerinde Peribacaları içerisine oyulmuş 12 odanın bulunduğunu belirten Tuğrul, "Bu odalarda 5 yıldızlı bir otelde bulabileceğiniz her türlü konfor mevcut. Turistler kendi ülkelerinde ve farklı ülkelerde istedikleri lüks otellerde kalabilirler ama Peribacaları içerisinde kalmak için Kapadokya'ya gelmek zorundalar. Bu sebeple bu tip odalar çok beğeniliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 10:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?