8
Eylül
2024
Pazar
TURİZM

Kuşbakışı kapadokya

Kapadokya Bölgesi'nde doğa harikası peribacalarını gökyüzünden seyretmek için düzenlenen sıcak hava balon turlarına bu yıl yaklaşık 25 bin yerli ve yabancı turist katıldı.

Turistler balon ile 1 saat gökyüzünde kalabilmek için 150 euro ücret ödedi. Dünyanın en ilginç doğa oluşumları arasında yer alan peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da 1991 yılında başlayan sıcak hava balon turlarına her geçen yıl turistlerin ilgisi artıyor. Bölgede 6 ayrı şirket tarafından düzenlenen balon turları ile bu yıl yaklaşık 25 bin yerli ve yabancı turist peribacalarını ve Kapadokya'da bulunan eşsiz güzellikteki vadileri gökyüzünden izleme imkanı buldu.

Göreme Bollons Şirketi yöneticisi Halil Özarslan, yaptığı açıklamada, sabahın ilk ışıklarında balonun şişirilmesiyle başlayan balon turlarının 4, 8, 10, 12 ve 18 kişilik sepetlerde gerçekleştirildiğini belirtti. Balon turlarında turistlere 45 dakika ve 1.5 saatlik olmak üzere 2 seçenek sunduklarını kaydeden Özarslan, turlara katılan turistlerin balon ile gökyüzünden Göreme Vadisi, Uçhisar, Çavuşin, Zelve, Paşabağı, Ürgüp ve Mustafapaşa gibi bölgenin en önemli merkezlerini ve buralarda bulunan peribacaları ve vadileri izleme imkanı bulduklarını söyledi.

Özarslan, turistlerin 45 dakikalık balon turlarına katılmak için 150 euro, 1.5 saatlik turlara katılmak için 230 euro ücret ödediklerini ifade ederek, "Dünyanın hiçbir yerinde, Kapadokya bölgesindeki kadar yakın bir mükemmellik yansıtılmıyor. 500 - bin 500 metre arasındaki bir yükseltide bölgenin büyülü güzelliklerinin daha değişik bir tarzda ortaya çıktığını çok rahat bir şekilde görebilirsiniz. Yerdeki Kapadokya ile gökyüzünden görünen Kapadokya gerçekte farklı. Öylesine farklı bir yapı karşınıza çıkar ki, bunu kelimelerle bile dile getirmek gerçekte pek mümkün olmayabilir. Çünkü görüntü olağanüstülük taşımakta. Peribacalarının ve vadilerin enfes yapısı yerden bin 500 yükseklikte apayrı görülür. Turistler bu gezilerinde ayrıca peribacalarının gökyüzünden fotoğrafını çekme imkanı da buluyorlar" dedi.

Balon turlarına özellikle ABD'li, Japon, Hollandalı, Fransız ve İngiliz turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Halil Özarslan, yerli ve yabancı turistlerin özel istekleri için değişik turlar da düzenlediklerini söyledi. Özarslan, "Örneğin nikahlarını balonda kıymak veya evlilik yıldönümlerini balonda kutlamak isteyen yerli ve yabancı müşterilerimiz olabiliyor. Balonda kıyılan nikah törenlerinde ve evlilik yıldönümü kutlamalarında gökyüzünde müşterilerimiz için şampanya patlatıyoruz. Özellikle balonda nikah Japon ve ABD'li turistlerin büyük ilgisini çekiyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 10:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?