8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Okuma azmi

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen okuma-yazma kursuna katılan 67 yaşındaki Zübide Dikgitmez, bugüne kadar okuma yazma öğretilmediğini belirterek, "En büyük arzum, kendi adımı ve soyadımı yazabileceğimi görebilmek" dedi.

Vali Alaattin Turhan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen okuma yazma kursuna katılan kursiyerleri ziyaret etti. Yaşları 55-67 arasında değişen bayanlar, 1 hafta önce başlayan kursta büyük bir azimle öğretmenlerinin kendilerine öğrettiklerini öğrenebilme çabası içerisinde olduklarını belirterek, Vali Alaattin Turhan'a bu yöndeki kursu düzenlediği için teşekkür etti. Vali Alaattin Turhan, okuma yazma kursunu tamamlayan hanımları ödüllendireceğini söyledi. Bu teklife karşı Vali Turhan'a teşekkür eden bayanlar, "Bize verilecek en büyük hediye okuma yazma öğrenmemizdir, biz hediye istemiyoruz. İlginiz için çok teşekkür ediyoruz. Ailelerimiz tarafından çocukluk ve gençlik dönemlerimizde okula gönderilmedik. Bunun ezikliğini yıllarca çektik" dedi.

Bu arada, kursun en yaşlısı olan 3 çocuk annesi ve 4 torun sahibi Zübide Dikgitmez, en büyük arzusunun kendi isim ve soyadını yazmayı görmek olduğunu söyledi. Dikgitmez, "Ömrümce hep okuma yazma öğrenme istedim ama bunu başaramadım. Şimdi oldukça mutluyum. Artık yakınlarıma mektup yazacağım ve kimseden adres sormayacağım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 10:50:39
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 10:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?