8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Danone, Niğde'yi etiketten çıkardı

Niğde'nin Horozlu Köyü sınırları içinde bulunan Şekerpınar su kaynağından çıkan su, ülkemizde ambalajlı su sektörünün ilgi gösterdiği bir kaynaktır. İlk olarak Sabancı Grubu, Niğde İl Özel İdare ile yaptığı anlaşma sonucu, Şekerpınar'dan çıkan suyu, 'Hayat su' adı ile etiketleyerek 1984 yılında yurtiçi ve yurtdışında satışa sundu.

Sabancı-Danone ortaklığı süresince Hayat Su etiketlerinde Şekerpınar su kaynağı ve Niğde adı yazıldı. Fakat 2004 yılında Sabancı Grubu ortaklıktan ayrılınca Hayatsu şişelerinden Niğde ve Şekerpınar adı da çıkarıldı. Bu tarihten sonra etiketlere 'Adana' ibaresi yazılmaya başlandı.

Niğde ve Şekerpınar adının etiketlerden çıkarılması üzerine konuyu yerel gazetelerdeki köşe yazılarımda gündeme taşıdım. Niğde için çok önemli bir tanıtım olanağı yok ediliyor. Niğde bu noktada pay alamadı. Hayat su Niğde’den çıkmaktadır. Niğde valisi, Niğde İl Genel Meclis Üyeleri de bu konuda gereğini yapmalı ve Niğde adı Hayat Su etiketlerindeki yerini tekrar almalıdır.

Bu konuda Niğde adına ilgisizlik ve sahipsizlik yapılıyor. Yurtiçi ve yurtdışında satışa sunulan su etiketlerinde Niğde adının olması, Niğde açısından önemli bir tanıtım olayıdır. Niğde adının etiketlerde olması konusunda Merhum Vali Ünal Özgödek ve Erzincan Valisi Refik Arsalan, Öztürk'ün girişimleri olmuştu. İki vali döneminde de Hayat Su etiketleri ve kolilerinde Şekerpınar ve Niğde adı yazılmıştı.

Danone, bu yanlışını bir an önce düzeltmeli. En azından tüketicinin doğru bilgilenmesi için Hayat Su'yun kaynağının Niğde olduğunu pet su ve damacana şişe etiketlerine yazmalıdır.
Niğde’de geçmiş dönemlerde İl Genel Meclis Üyeliği yapan Akif Üstün de Danone'nin Niğde adını etiketten silmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ömer Fethi Gürer
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 12:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan yıldız IP: 81.215.175.xxx Tarih : 1.11.2006 12:59:26
danone firmasını esefle kınıyorum niğdeli olarak yakında bunlar fransız suyu diye satarlarsa şaşırmam tüm hemşehrilerimi donone ürünlerini boykota çağırıyorum ama bizim suyumuz olduğunu iyi bildiğimiz hayat suyu bol bol içelim