Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yılmaz Güney'in Paris'teki mezarını ziyaret etmesi, Yılmaz Güney tarafından tek kurşunla öldürülen hakim Sefa Mutlu'nun ailesini üzdü. Öldürülen hakimin kardeşi Oktay Mutlu, "CHP'ye oy vermeyi düşünüyordum, ancak ağabeyimin katilinin elini öpmeye gidenin artık yanında yer almam" dedi.
Yılmaz Güney'in Adana'nın Yumurtalık ilçesinde gözünden tek kurşunla vurarak öldürdüğü hakim Sefa Mutlu'nun evinde aradan geçen 36 yıla rağmen yas devam ediyor. Zamanla unutulan ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Paris'te Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etmesiyle yeniden acısı tazelenen Mutlu ailesi Kılıçdaroğlu'na tepkili.
Hayatı boyunca sadece Mahir Çayan ve arkadaşlarına yardım ve yataklıktan siyasi ceza alan ve 20 ay hapis yattıktan sonra çıkan Yılmaz Güney'in sol görüşlü diyerek Kılıçdaroğlu tarafından sahip çıkılmasına oy avcılığı gözüyle baktıklarını ifade eden acılı kardeş Oktay Mutlu, "Bize anlatılanlara göre ağabeyim, Yılmaz Güney'i görmek için Yumurtalık'ta bulunan ve ölüsünü çıkarttığımız gazinoya gitmiş. Biraz oturduktan sonra gazinodan çıkıp giderken arkasından silah sıkılmış. Geri dönüp gazinoya girdiğinde ise kendisine küfreden Yılmaz Güney tarafından gözünden tek kurşunla vurularak öldürüldü. O günleri tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz ama olay bizim dışımızda sürekli gündeme getiriliyor. Mahkemenin yapılacağı salona biz polis kordonunda, hatta Güney'e özgürlük diyen kitlelerin arasından geçerek girerdik. Şahitlerimiz para karşılığı susturuldu. Hatta o kadar ileri gittiler ki, bize bile para teklif edildi" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'ye ve Türkiye'ye yeni bir nefes olarak gördüğünü ve yapılacak ilk genel seçimlerde oy vermeyi bile düşündüğünü ifade eden Mutlu, "Fakat üç beş kişinin oyunu alabilmek için Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etmesini kınıyorum. CHP 36 senedir Yılmaz Güney'le ilgili olaylara hiçbir zaman taraf olmamıştı. Kılıçdaroğlu'ndan önceki hiçbir lider Paris'e giderek mezarını ziyaret etmedi. Anladığım kadarıyla bu ülkeye küfreden, aleyhinde konuşan ya ödüllendiriliyor ya da sonradan takdire şayan insan olarak halka takdim ediliyor. O zaman getirsinler mezarını Türkiye'de anıt kursunlar. Yılmaz Güney'i sevenler derneği filan kursunlar. 1971-72 yılları arasında Mahir Çayan ve arkadaşlarını sakladığından yardım ve yataklıktan ceza aldı ve 1974 affında da cezaevinden çıktı. Güney'in 20 aylık solculuğu varsa, içerde can verenlerin kaç yıllık solculuğu var. Sayın Kılıçdaroğlu'na ciddi bir kitleyle birlikte oy vermeyi düşünüyordum ancak Kılıçdaroğlu'nu artık şaha mı kaldırırım. Ağabeyimin katilinin elini öpmeye giden bir insanın ben artık yanında mı yer alırım. Yalandan da olsa parti yetkililerinden bir kınama bekliyordum. Hiç değilse Niğde teşkilatlarından bayram boyunca bir ziyaret etmelerini, Kılıçdaroğlu'nun tavır ve düşüncelerinin sadece kendisini bağladığını, partinin düşüncesi olmadığını söylemelerini beklerdim. Bu konuda çok kırgınız" diye konuştu.
Aradan geçen 36 yıla rağmen hala oğlunun acısını yüreğinde taşıyan 95 yaşındaki anne Hatice Mutlu bu konu hakkında konuşmak istemezken, tek isteğinin oğlunun artık mezarında rahat bırakılması olduğunu söyledi.