8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Köylülere koyun dağıtıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Niğdeli köylülere koyun dağıtımına başlandı. Tarım İl Müdürü H. Mehmet Şen, dağıtılan hayvanların yaşlı ve hastalıklı olduğu iddialarının Niğde hayvancılığını baltaladığını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Niğde’nin Çamardı İlçesi’ne bağlı Elekgölü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 2 bin 600 adet koyun ve koç dağıtıldı. Toplam 1 trilyon 600 milyar liraya malolan proje kapsamında 50 yetiştiriciye Akkaraman ırkı 50 adet koyun ve 2 adet koç, 1 yıl ödemesiz toplam 7 yıl içerisinde geri ödemeli olarak dağıtıldı. Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi ile bölgede hayvancılığın artırılması planlanıyor.

Niğde Tarım İl Müdürü H. Mehmet Şen, projenin bakanlık tarafından Türkiye genelinde uygulandığını, ülkenin azalan tarımsal ve hayvansal üretimine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Niğde’nin ekonomisinin önemli bir bölümünün tarım ve hayvancılıktan karşılandığına dikkat çeken Şen, "Proje ile Niğde’nin hayvancılığını önemli ölçüde arttırmayı hedefliyoruz. Bu gibi projeler yetiştiricilerimiz için büyük bir fırsattır. İlimizin diğer bölgelerindeki yetiştiricilerimizin de kooperatifleşerek bu ve benzeri projelerden faydalanmalarını arzuluyoruz" diye konuştu.
Son dağıtılan koyunlarla ilgili çıkan haberlere de değinen Şen, bahsedildiği gibi hayvanların yaşlı ve hastalıklı olmadığını, gerek yetiştiricilerden, gerekse müdürlüklerinden alınan personel ile oluşturulan seçici heyetin hayvanları kontrol ederek aldıklarını söyledi. Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nden getirilen 2 bin koyundan 3’ünün öldüğünü doğrulayan Şen, "Koyunların ölümü hastalığa bağlı değil. 600 kilometre uzaklıktan gelen koyunlar, gerek taşıma sırasında gerekse dağıtımı sırasındaki olumsuz hava şartları nedeniyle telef olmuşlardır. Gerekli incelemeleri yaptık, endişeye gerek yoktur. Zaten bu koyunlar sigortalı olduğu için yerine yenileri verilecektir. Bu tür söylentiler Niğde’nin hayvancılığına balta vurmaktan öteye gitmez" dedi.

niğde
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 14:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?