8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Niğde: Sıcaklarla birlikte trafik kazaları da artıyor

Niğde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mustafa Altunsu, sıcaklara paralel olarak trafik kazalarının da arttığını belirterek, sürücülere sıcak havalarda sabah yada akşam saatlerinde yola çıkmalarını tavsiye etti.
Altunsu, yaptığı açıklamada, son 5 yılın trafik istatistiklerine göre, trafik kazalarının en fazla yaz mevsiminde özellikle de Temmuz ve Ağustos aylarında meydana geldiğini belirtti. Karayollarındaki araç sayısındaki artışa bağlı olarak yaşanan trafik sıkışıklıklarının sıcak havanın da etkisiyle sürücülerin sinirlerini gerdiğini ve bu yüzden sert ve agresif araç kullanımının arttığına dikkat çeken Altunsu, "Sıcak havayla birlikte refleks azalmaları, yolda derinlik ve genişlik algılamasında zorlaşma, becerilerin zayıflaması, çabuk yorulma ve saldırgan tutumlar sergilenebilir. Bunlardan kurtulmanın ve sağlıklı yolculuk yapmanın yolu ise sürücülerimizin havanın çok sıcak olduğu saatler yerine, daha serin olduğu sabah erken veya akşam saatlerinde yola çıkmalarını öneririz" dedi.
Şartlar sıcak havalarda araç kullanmayı gerektiriyorsa o zaman kısa aralıklarla mola vererek ve her mola yerinde yüzü yıkamak ve istirahat etmek suretiyle araç kullanılmasını öneren Altunsu ayrıca, sıcakların etkisini en aza indirmek için yağlı ve ağır yiyecekler yenilmemesini, bol su ve sıvı gıdalar alınmasını, hafif yiyecekler tercih edilmesini önerdi.
Altunsu, bu tavsiyelerin dışında hareket eden sürücülerin yapacakları her hangi bir tehlikeli tutumun hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye düşüreceğini vurguladı.
NİĞDE -İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 20:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?