8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Niğde Belediye Başkanlığı'na MHP'li İnan yeniden seçildi

Niğde de sandıkların tamamı açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP adaya Belediye Başkanlığı'na Mümin İnan yeniden seçildi. Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Başkan Mümin İnan, partililere ve sevenlerine taşkınlık yapmamaları çağrısında bulunarak, "Bu bir savaş değil demokrasinin gereğidir. Oy veren vermeyen ben herkesin başkanıyım. Kutlama yapmak sizin hakkınız ama herşeyi tadında bırakın şimdi hepinizi evinize dönmeye çağrıyorum" dedi.
Alınan bilgiye göre, Niğde'de 194 sandıktan 194'üde açıldı.Toplam 50 bin 818 kişinin oy kullanması beklenilen seçimlerde, 37 bin 160 kişi oykullandı. AK Parti adayı Orhan Babacan oyların 10 bin 684'ünü alırken, CHP adayı Nadi Özdamar ise 8 bin 923 oy aldı. Cumhuriyet Meydanında konuşan başkan mümin inan partililerine ve sevenlerine taşkınlık yapmamaları çağrıında bulunarak bu bir savaş değil demokrasinin gereği bir resimdir oy veren vermeyen herkesin başakını olduğunu hatırlatan kutlamak sizin hakkınız ama herşeyi tadında bırakın şimdi hepinizi evinize dönmeye çağrıyorum dedi.
Oy kullanmayanların sayısı yeniden Başkan seçilen Mümin İnan'ın aldığı oyların 1 fazlası olarak gerçekleşmesi dikkati çekti.
NİĞDE -İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?