Niğde'de 10 Eylül 1996 tarihinde Emen Ovası'nda başlayan havaalanı inşaatı, temel atma töreni ile kaldı.
1075 metre kotuna yerleştirilen havaalanı, 275 metre uzunlukta, 30 metre eninde beton kaplamalı pist; 125 metre uzunluğunda,18 metre genişliğinde beton kaplama takrisat; 80 x 50 ebadında beton kaplamalı apron olacak. Stol tipi havaalanının tamamlanması ile RJ 100 tipi uçakların inip kalkacağı açıklandı.
İki yüz 60 milyar liraya ihale edilen havaalanının, 1999 yılında tamamlanacağı belirtildi. Havaalanının yapımı için 2000 yılına kadar 467 milyar 175 milyon 430 bin lira harcamada bulunuldu. Fakat ödenek yokluğundan inşaat yarım kaldı. Havaalanının tabelası da söküldü. Tel örgüler ve inşaat barakası ise yerinde kaldı.
13 Kasım 2000 tarihli Yeni Bor gazetesinde “Havaalanından vazgeçemezsiniz” başlıklı bir köşe yazısı yazdım. Dönemin valisi ve Niğde’ye önemli hizmetler yapan, daha sonra da Erzincan'a vali olan Refik Arslan Öztürk, bu konuya ilişkin bir açıklama gönderdi. Projenin tamamlanması için 15 trilyon liraya ihtiyaç olduğunu belirten Öztürk, "Özel İdare'nin bütçesi ise sadece 2 trilyon civarında. Kaynak sağlanırsa tesis yapılacak. Havaalanı yatırım programından çıkarılmadı. Özel İdare'nin hiçbir organında projeden vazgeçilmesi konusu gündeme gelmedi" dedi.
Bu işin olması için devlet katkısı gerektiğini belirten Vali Öztürk, Nevşehir, Aksaray ve Niğde'nin ortak yararlanacağı bir noktada havaalanının yapılmasının daha mantıklı olduğunu da anlatarak "Havaalanı yapılması, bu koşullara göre olası değil. Niğde Havaalanı şu anda parçalanan inşaat tabelası ile kaldı" diye konuştu