8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Niğde Jandarması Kore Gazisi'ni mağara evden kurtardı

Niğde İl Jandarma Komutanlığı, Kore gazisi Yusuf Çakmak (71) ile ailesini 20 yıldır yaşadıkları mağara evden kurtardı.

Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İhsan Baz, Niğde’nin Çiftlik İlçesi’ne bağlı Çardak Köyü’nde oturan Kore gazisi Yusuf Çakmak ile eşi Meliha (68) ve çocukları Nuran (16), Ömer (12) ve Sevil Çakmak’ın (10) tek odalı bir mağara evde yaşadıklarını öğrenince, aileye yardım etmek için harekete geçti.

Çakmak ailesini ziyaret eden Jandarma Kıdemli Albay İhsan Baz, her türlü yardımı yapacaklarını söyledi. Çakmak ailesi, tek odalı mağara evden alınarak Çardak Köyü Muhtarlığı binasındaki köy odasına yerleştirildi.
Jandarma Kıdemli Albay İhsan Baz, ailenin mağara evde yaşadığını yaklaşık 1 ay önce tespit ettiklerini belirterek, "Yusuf dedeyi ve ailesinin durumunu ilk gördüğüm sırada insan olduğumdan utanma noktasına kadar geldim. Kore gazisi olan Yusuf dedenin, bu kadar atıl ve acınası bir evde, hem de öğretim gören 3 çocuğuyla birlikte yaşıyor olması kabul edilemez. Gerek şahsi, gerekse Jandarma Komutanlığı olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Kıdemli Albay Baz, yaptıklarının büyütülecek hiçbir yanı olmadığını, sadece görevlerini yerine getirdiklerini, bundan böyle aynı yardımların ihtiyacı olan diğer insanlara da yapılacağını ifade ederek, "Bu ailenin 3 çocuğunu biz zaten okutuyoruz. Fakat 1 ay kadar önce ailenin durumunu haber aldık ve evlerine gelerek durumu yerinde gördük. Burada karşılaştığımız manzarayı anlatmak mümkün değil. İl Jandarma Komutanlığı olarak biz bu aileye gereken her türlü yardımı yapacağız. Yusuf beyi ve çocuklarını ilk önce bir süre köy muhtarlığında konuk edeceğiz. Ardından yine kendi imkanlarımızla onlara bir ev yapacağız ve içine oturmalarını sağlayacağız. Bu bizim görevimiz ve yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

1953 yılında Kore Savaşı’nda gazi olan fakat gazilik beratını devlete yük olmamak için almadığına söyleyen Yusuf Çakmak ise hayatı boyunca çile çektiğini ve artık herkes gibi rahat ve huzurlu bir hayat sürmek istediğini belirtti. Çakmak, yaşı her ne kadar ilerlemiş olsa da hayatta tek isteğinin çocuklarının kendi düştüğü duruma düşmemesi ve iyi bir eğitim alması olduğunu söyledi.

NİĞDE-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 14:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?