8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Niğde'de misyonerlik yaptığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Niğde merkez ve ilçelerinde bir süredir misyonerlik faaliyeti yaptıkları ve izinsiz broşür dağıttıkları tespit edilen 2’si Amerikan, 1’i Alman ve 1’i Güney Kore vatandaşı 4 kişi, polis ekiplerine gelen ihbar sonucu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Belediye Parkı önünde izinsiz broşür ve İncil dağıtırlarken yakalandı.


Gözaltına alınarak götürüldükleri polis merkezinde ifadeleri alınan Amerikalı Donald Ward (54) ve Naomi Eldion (54), Alman Dirk Möhring (23) ve Güney Koreli Hyun Mi Lee’nin (28) çantalarında çok sayıda İncil ve Hıristiyanlık’ı anlatan çeşitli kitap ve broşürlerin olduğu bildirildi.
Misyoner faaliyeti yapan 4 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 111 milyon 401 bin lira para cezası karşılığı serbest bırakıldı.

Bu arada Niğde Diyanet-Sen üyeleri ile görüşmek için Niğde’ye gelen Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, misyonerlik faaliyetlerinin pan zehrinin İmam hatipler, Kuran Kursları ve dini eğitim veren kurumlar olduğunu savundu. Misyonerlik faaliyetleri, zararları ve etkileri üzerinde durmak yerine, din eğitimi ve dini faaliyetlere konan engellerin kaldırılmasının yeterli olacağını savunan Yıldız, "Yok Hıristiyanlar kilise açmışlar, bedava İncil dağıtmışlar. Bunu zaten AB sürecinde yapacaklar ve yasalarımız buna müsait hale getirildi. Bu sızlanmalar yerine imam hatiplere, Kuran Kurslarına ve diğer dini eğitim müesseselerine konan yasaklar kaldırılsın o zaman misyonerlik diye bir tehlike kalmaz. Bunlara sahip çıkılmasını, kapatılmasının önüne geçilmesini hatta desteklenmesini istiyoruz" diye konuştu.

iha-niğde
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 16:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif tasci IP: 88.233.55.xxx Tarih : 21.06.2006 09:43:13
selamun aleyküm misyonerlerin bu cüretkerlıgına şaşırıyorum ve onlara verilen cezaya.nigdeye selamlar ayrıca niğde gozozuyla ilgili gazetede yazı okudum sizi canı gönülden tebrik ediyorum inşallah nigde gazozunu bulur tadına bakabilirim yerli kaliteli gazozumuzun olmasına çok sevindim.