8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Rotary Kulübü'nden büyüklere okuma-yazma kursu

Niğde Rotary Kulübü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile yetişkinlere yönelik okuma yazma kursu başlattı. Hazım Tepeyran İlköğretim Okulu’nda verilen kursta, okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere “Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi” yoluyla 45 saatte okuma yazma öğretilmesi hedefleniyor. Açılan kursta dersler, Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi konusunda özel kurs almış dört eğitmen tarafından verilecek.
 
Niğde Rotary Başkanı Seyfettin Gökdemir, üç yıldır düzenli bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi desteği ile açtıkları okuma yazma kurslarının bu yıl da başlatıldığını belirterek “Okuma yazma kurslarına katılımın fazla olmasını sağlamak amacıyla Niğde Rotary olarak, merkezdeki ilköğretim okullarına yazı yazdık ve okul müdürleri aracılığıyla öğrencilerin velilerine ulaşmaya çalıştık. Bu doğrultuda gelen müracaatlar Niğde Halk Eğitimi Müdürlüğü’nde kabul ediliyor. Kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitimi Müdürlüğü’ne kayıt yaptırması gerekiyor.”diye konuştu.
 
Eğitime özel bir önem verdiklerini ifade eden Seyfettin Gökdemir, “Bu alandaki çalışmalarımız devam edecektir. Amacımız okuma yazma bilmeyen insanın kalmamasını sağlamaktır. Bu yüzden kurs açmakla kalmayıp, halkımızı teşvik etmek için kurs boyunca kullanılacak kırtasiye ve diğer malzemeleri biz temin edip kursa katılanlara vereceğiz. Halkımızın ilgi göstereceğine inanıyoruz” dedi.
Lokman Zor
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 16:45:31
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 14:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?