18
Ekim
2024
Cuma
NİĞDE

Yayalara broşürlü trafik eğitimi

Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, vatandaşları trafikte uymaları gereken kurallar konusunda broşür dağıtarak uyarıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda, yayaları yaya geçitlerini kullanmaları konusunda uyaran trafik ekipleri, yayalara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitici broşürler dağıttı.

Emniyet Müdürü Feridun Boz, yayaların karıştığı trafik kazaları bakımından Niğde’nin Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldığına dikkat çekerek, şehir içinde yayalara yönelik eğitim çalışmalarının devam ettiğini, son olarak yayaları eğitici broşür dağıttıklarını, bu broşürlerde yayaların en çok ihmal ettiği kuralların hatırlatıldığını söyledi.

Yayaların eğitiminin sadece kendi görevi olmadığını kaydeden Boz, "Trafik konusunda eğitim evde anne-baba ile başlar, okulda öğretmenle devam eder ve hayatın her kademesinde, değişik şekillerde sürer. Biz bu konuda en son sorumlu olan kurum olmamıza rağmen yayaların karıştığı kazaların azaltılması için, yayaları eğitmeye çalışıyoruz. Ayrıca isteyen herkese trafik ve ilk yardım konusunda kurs vermeye de hazırız" dedi.

niğde
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 17:01:42
Güncelleme :28 Ekim 2004 Perşembe 17:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?