8
Eylül
2024
Pazar
NİĞDE

Zeybek, 'Uyduruk Atatürkçülük öğretiliyor'

Kültür eski Bakanı ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Namık Kemal Zeybek, günümüzde uyduruk bir Atatürkçülük öğretildiğini öne sürdü.

Zeybek, Niğde Belediyesi Meclis Salonu’nda verdiği "Atatürk’ün Türk’ü" konulu konferansta, Atatürk’ün duygularının babasının Namık Kemal, fikirlerinin babasının da Ziya Gökalp olduğunu belirterek, Atatürk’ün savaşma kabiliyeti kadar şiir kabiliyetinin de üst seviyelerde olduğunu söyledi. Zeybek, Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi ile annesi Zübeyde Hanım’ın Karaman göçmeni Yörüklerden olduğunu ifade etti.

Atatürk’ün Atilla hayranı olduğunu vurgulayan Zeybek, "Atilla barışı korumak için sonuna kadar direnen bir insandı. Ne mümkünse yapıyor ama savaş gelince de ondan iyi savaşan yok. Barışın da hakkını veriyor, savaşın da. Atatürk, Atilla’ya şiir bile yazmıştır. Atatürk ’Yurtta sulh cihanda sulh’ demiştir, samimi olarak söylemiştir. Ancak ne diyorlarsa yaparak mı sulh, istenen her şeyi vererek mi sulh? Barış güzeldir ama barış için savaşmak gerekir" diye konuştu.

Bilinen kayıtlara göre Atatürk’ün hayatı boyunca 3 bin 997 kitap okuduğunu, okuduğu kitapların yanına düzeltmeler, notlar aldığını dile getiren Zeybek, şöyle devam etti:
"Atatürk aslında savaşçıdır. Savaş eğitimi görmüş, genç yaşta da paşa olmuştur. Anafartalar kahramanıdır, Çanakkale Savaşları’nda yüzümüzü ağartan insandır. Atatürk, savaş alanlarında bile ölümün muhakkak mı muhakkak olduğu zamanlarda bile kitap okuyordu. Savaş alanlarında Orhun Abideleri’ni, Türk Medeniyet Tarihi’ni okuyor, Türkoloji incelemelerini okuyor, iktisat okuyor. Altay, Kazak, Kırgız Türkleri’nin sözlüklerini hem savaş alanında hem de gemici fenerinin altında tek tek okuyor. Ben bunu okuduğum zaman kendimden utandım. İşte Atatürk olmak kolay değil, emekle olur bu işler."

Türk aydını olmak isteyenlerin, ister Müslüman olsun, ister olmasın mutlaka Kur’an-ı Kerim’i bilmeleri gerektiğinin altını çizen Zeybek, "Atatürk bugüne kadar bence en güzel Kur’an tefsiri olan Elmalı Ahmet Hamdi Yazır’ın 16 ciltlik ’Hak Dili Kur’an Dili’ adlı eserini cebinden para vererek yaptırdı ve her fasikülü okudu. Neden yaptı bunu? İnsanlar doğru okusun, doğru anlasın diye" şeklinde konuştu.

Atatürk’le birlikte bütün düşüncelerinin de gömüldüğünü öne süren Zeybek, "Ardından uyduruk bir Atatürkçülük icat edildi ve bu topluma o anlatılmış ve hala anlatılmaya devam etmektedir" dedi.

NİĞDE (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 11:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?