8
Eylül
2024
Pazar
TOKAT

Eğitime dev destek

Tokat'ta iş adamı Ali Tepe tarafından yaptırılan okulun ek derslik binası törenle hizmete açıldı.

Ali Tepe Topçubağı İlkokulu'na ek olarak yaptırılan 6 derslikli okul yaklaşık 270 bin TL'ye mal oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tefrişi yapılan okulun açılışına Vali Mustafa Taşkesen, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ile davetliler katıldı.

Törene eşi ile birlikte katılan iş adamı 83 yaşındaki Ali Tepe, kısa bir konuşma yaptı. Tokat'tan 13 yaşında ayrılan yetim, öksüz bir aile çocuğu olduğunu ifade eden Tepe, büyük ticari mücadeleden sonra Allah'ın servet verdiğini ve kurduğu vakıf suretiyle hayır işlerini çoğaltmak istediğini söyledi. Bütün servetinin tamamını kurduğu vakfa mirasçılardan da feragat almak suretiyle bağışladığını ifade eden Tepe, programa katılanlar tarafından alkışlandı.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise hayır yapmak isteyenler için okul projesi veya derslik için başlattıkları çalışmaya destek veren olmadığını belirterek, "Bilemiyorum nerede yanlış yaptık. Bir derslik bağışı yapamayacak hemşehrimizin olmadığını düşünmüyorum. Biz aslında insanların servetlerini ilelebet dünya durdukça devam etsin diye de gayret ediyoruz. Hayır, yapmak isteyenlere yol açıyoruz. Yoksa bunlar yapmaktan devletimiz aciz değil. Servetlerinin öldükten sonra da devam etmesi için yani yaptıkları yatırımların sadaka-i cariye hükmüne geçmesi için bir yol gösterdik. Ama ne bir ambulans konusunda nede derslik konusunda yardım geldi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler gösterilerek yaparak şiir okudu. Vali Taşkesen, iş adamına teşekkür plaketi takim ederek okulun açılışını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2013 Perşembe 12:42:01
Güncelleme :23 Mayıs 2013 Perşembe 15:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?