8
Eylül
2024
Pazar
TOKAT

Evde sağlık hizmetine araç desteği

Tokat'ta evde sağlık hizmetinde kullanılmak üzere Özel İdare bütçesinden alınan 8 yeni otomobil Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, sağlık sorunu olan vatandaşlara bundan sonra daha yakın olduklarını kaydetti.

Vatandaşın ayağına hizmet götürme anlamında, hükümetin yaptığı çıkardığı kanunların uygulamasını bir örneğini daha beraberce hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Taşkesen, "O da halk sağlığı müdürlüğümüzün evde sağlık hizmetleri için kullanmak üzere kendi kaynaklarımızdan, yani özel idare bütçemizden 2012 yılından ayırdığımız kaynaklarla evde sağlık hizmetini daha iyi gerçekleştirmek daha çabuk, daha kaliteli gerçekleştirmek için 8 tane aracımızı halk sağlığı müdürlüğümüze teslim etmek için burada bulunuyoruz. Bundan sonra, 'aracımız başka hastaneye, işte size akşam, yarın geliriz' gibi bir mazeretimiz olmayacak. 8 tane ilçelerimize dağıtmak, iki tanesini merkezde tutmak suretiyle toplam 250 bin TL'ye mal olan araçları halk sağlığı müdürlüğüne teslim ediyoruz. Halkımız gönül ister ki hiç sağlık sorunları olmasın ama bu mümkün değil" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları ise evde sağlık hizmetini yatalak hastaların ve aynı anda hareket ettirilmesinin tıbben sakıncalı olan vatandaşları kapsamakta olduğunu ifade ederek, "Bu sağlık hizmetinin içerisinde aynı zamanda diş tedavisini de içermekte. Tokat ili genelinde tamamını artık 8 tane yeni aracımızla bundan sonra hastalarımıza çok daha erken, hızlı sağlık hizmetini sunacağız" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Taşkesen ile AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni alınan araçların anahtarlarını teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2013 Çarşamba 14:49:31
Güncelleme :11 Eylül 2013 Çarşamba 14:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?