TEMA Vakfı Üyesi Kadir Taşkafa, cennet hurmasının antioksidanlarca zengin olması nedeniyle kanserden korunmada önemli bir yer tutan şifalı bir meyve olduğunu söyledi.
Anavatanı Uzakdoğu olan Türkiye'de Karadeniz, Hatay ve Antalya civarında yetişen 'cennet hurması' olarak bilinen Trabzon hurması, protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyumla birlikte birçok vitamini bünyesinde bulunduruyor. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi, kabızlık, ishal, iştahsızlık, gastrit, bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılan cennet hurması, ayrıca kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor. Uzmanlarca kanser hastalıklarından da
korunmada önemli bir yer tutan cennet hurması ender meyveler arasında yer alıyor. TEMA Vakfı Üyesi Kadir Taşkafa, Tokat'ta yetiştirdiği cennet hurmasının bu mevsimlerde toplanarak erişmesi için yaklaşık 20 gün süre ile muhafaza edildiğini söyledi. Tokat'ta az sayıda olan cennet hurması ağaçlarından aşılayarak çoğaltma arzusunda olduğunu ifade eden Taşkafa, meyve kadar yapraklarının da değerli olduğunu kaydetti. Cennet hurmasının yapraklarının saçlara iyi geldiğini ifade eden Taşkafa, "Yaprakları kaynatılmak
suretiyle sürekli yıkanan saçlara iyi gelir. Ayrıca yüzümüzü de yıkayarak cilt güzelliği sağlayabiliriz" dedi.
Garip ama bir gerçek TEMA vakıf üyeleri hepsi birer bitkisel ilaç uzmanı veya tüm bitkilerin hangi derde şifa olduğunu biliyorlar. Garip değil mi? veya her duyduklarını ürettiklerini bir hastalığın çaresi gibi gösteriyorlar.
Tamam her bitkide bir zehir veya şifa olabilir. Ama her hastalığa şifa gibi göstermek ve bunu doğayı koruyor olarak ifade etmek bana biraz garip geliyor. Bilim adamlarının ifade ettiği bir olay var. HER HASTANIN HASTALIĞI KENDİNE ÖZELDİR. KANSERİM SENİN KANSERİNLE AYNI TEDAVİYİ GEREKTİRMEZ. Tedavi oranları verilecek ialçlar radyoterapi, yapılacak tahliller farklı farklıdır. Başı ağrıyana ağrı kesici vermek bazen kişiye şifa verir bazen de o kişinin tansiyonunu zirve yaptırır ve ölümüne sebep olabilir. Bitkilerde şifa vardır amma bu şifayı verecek bitkiyi anlatabilmek orantılarına uygun karıştırabilmek bu şifayı bilmeden çook önemlidir.