Tokat'ta, Çevre Yolu Projesi kapsamından yapılan pazarlık görüşmelerinde gayrimenkul sahiplerinin birçoğu kamulaştırma bedellerini kabul etmeyerek itirazda bulundu.
Tokat-Turhal Karayolu Sigara Fabrikası yanında yaklaşık 2 yıl önce başlayan Çevre Yolu çalışmalarında yüzde 15'lik ilerleme sağlandı.
Organize Sanayi içerisinden geçerek Derbent Boğazı, Erenler Mezarlığı bölgesi ve Büyükbeybağı Mahallesi'nden geçerek Sivas yoluna bağlanacak olan 7.2 kilometrelik çevre yolu için gayrimenkul sahipleri ile Karayolları Tokat Şube Şefliği'nde pazarlık görüşmesi yapıldı.
Pazarlık görüşmesine katılan gayrimenkul sahiplerinin büyük bir kısmı, dönümüne 50 ile 75 bin TL arasında verilen fiyatları yeterli bulamayarak uzlaşamadı. Bazı gayrimenkul sahipleri ise meyve bahçesi ve yeşil alanların içerisinden geçen çevre yolu projesine tepki gösterdi. Gayrimenkul sahiplerinden Ali Fermanlı, verilen fiyatları yeterli bulmadıklarını söyledi.
Fermanlı ayrıca Çevre Yolu Projesi’nin yanlış olduğunu savunarak, "Çevre yolu meyve bahçeleri yeşil alan içerisinden geçer mi? Mahalle içinden çevre yolu geçtiği nerede görülmüş. Buralar en fazla iki yıl sonra şehirle birleşecek. Projeyi hazırlayanların vicdan muhasebesi yapması gerekir. Kızıleniş'den çıkması planlanan diğer bir proje vardı. Sanırım birileri devreye girdi, güzergah değişti. O güzergah olsa idi bu kadar devlet masrafa girmezdi. İstimlak bedelleri milyon TL'lerle ifade ediliyor. Devleti bu kadar zarara uğratmanın manası var mı? Kim yaptı, niye yaptı, nasıl yaptı? Allah ondan sorsun. Hem Tokat'ın yeşil bağ ve bahçeleri yola gidiyor hem de şehrin içerisinden çevre yolu geçiyor. Yapılanlar başından beri yanlış" dedi.
Gayrimenkul sahiplerinden Bülent İçmez de çevre yolunun yeşil alanları yok edeceğini belirterek, "Eski proje uygulanabilirdi. Bu istimlak paraları gündeme gelmez, devletin de karı olurdu. Yeşil alanların içinden ağaçlar kesilerek yapılacak bu projeyi uygun görmüyoruz" diye konuştu.
geyras mahallesinde oturan bir vatandaş olarak gayri menkul sahiplerini destekliyorum. beybağı, kemer ve geyras mahallesi belediye mücavir alanı içerisinde olup ,tokatın bahçeleriyle ve yişillikleriyle bilinen 3 tane mahallesidir., Mahalle içerisinden nasıl çevre yolu geçer anlamış değilim tokatın sivas çıkış zaten çok dar bir alana sahip ortasından behzat dereside geçiyor birde çevre yolu geçerse geyras kemer ve beybağında bulunan tüm yeşil alan yok olacaktır. Tokat Millet Vekillerimiz ,Belediye başkanımız ve karayolları bölge müdürlüğümüz den önemle rica ediyoruz Bu bölgenin coğrafi konumunu göz önünde bulundurularak bu çevre yolunun tekrar güzargahı değiştirilip en azından bu bölgenin yeşilliğini kaybetmeden mahalle arasındaki trafiğinide düşünerek belediye mücavir alanı dışından yani kızıl iniş bölgesinden çıkarılırsa bu üç mahalleyi ve yeşil alanı kurtarılmış olacaktır. istimlak ve yekül maliyet teşkil etmeyecektir. tüm yetkililere saygılarımla....
Aslında çevre yolu işeri petrolü geçtikten sonra Sivas Yolu ile birleşekti ama maalesef işeri, vadi, ve diğerleri biz petrol satamayız diye yolu kendi işletmelri pasif hale gelmesin diye şehrin hene çıkışına yaptırdılar. En az 200 mezar heba oldu