Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne 22 bin metrekare kapalı alanı olan 18 milyon 921 bin TL'ye mal edilen yeni bir hastane kazandırıldı.
Tokat'ta 1999 yılında YÖK tarafından kurulmasına izin verilen ve 2002 yılında poliklinik hizmeti vermeye başlayan GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bugün çevre il ve ilçelere kapsayacak duruma geldi. 2003 yılında yataklı servis ve ameliyat hizmetleri vermeye başlayan hastanede yatak sayısı 180'den 400'e, yoğun bakım ünitesinde ise 10 yataktan 54'e çıkartılırken, acil servis hizmetinin de verilmesi için geri sayım başladı. 22 bin metrekare kapalı alanı ve iki bloktan oluşan hastanede A blokta Acil Tıp Anabilim Dalı kurulurken, B blokta ise yataklı servisler ve ameliyathaneler yer alıyor. Çok kısa sürede polikliniklerin olduğu bölümün arka tarafındaki alana inşa edilen hastanede taşınma işlemlerin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.
Basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi veren GOÜ Rektör Prof. Dr. Zehra Seyfikli, hastanenin tam anlamı ile çalışabilmesi için yardımcı personele ihtiyaçları söyledi. Rektör Seyfikli, "Kadro verilmesi halinde hem işsizlik sorununa bir nebze çare olmasını hem hastanemiz vatandaşa rahat bir hizmet verilmesini arzu ediyoruz. O nedenle yoğun bakımların hepsini çalıştıramayacağız. Eleman geldikçe bu bölümlerde açılacak. Asistan isteminde bulunduk. İdari kadro sıkıntımızın aşılmasını bekliyoruz" dedi.
Hastanenin Taşlıçiftlik kampüsüne değil de 48. Piyade Alayı yanındaki alana kurulmasındaki amaçlarını dile getiren Rektör Seyfikli, "Hastane kent merkezine yakın olması, ulaşım rahatlığı ve insanların yol parası ödemeden yürüyerek gelebilecekleri bir yer konumunda olmasından dolayı burada inşa edildi. Gelecekte askeri birliğin belki başka bir yere taşınması durumunda şehrin içinde zemini çok sağlam bir yerde hastane olabilir. Rektörlüğümün son yılı, yıllar sonra arkamdan iyi ki hastane buraya yapılmış denilmesini umut ediyorum" diye konuştu.
GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Yunus Bulut ise acil servisin ameliyathanelerin devreye girmesi ile hizmete başlayacağını kaydetti. En önemli bölümlerin diyaliz servisleri olduğuna dikkat çeken Bulut, "54 yataktan oluşan 4 ayrı yoğun bakım ünitesi var. Bu hizmeti 24 saat verebilmek için planımızı yaptık. İlk olarak bir yoğun bakım ünitesini devreye sokacağız. Taleplerimiz karşılandığında diğer yoğun bakım ünitelerde hizmete girecek. Eski binamızda 180 yatak kapasitesi vardı, yeni yapılan hastanede 204 yataklı servisi, müşahede ve yoğun bakım üniteleri olmak üzere toplamda 400 yataklı bir hastaneye kavuşmuş oluyoruz. Doktor, yardımcı sağlık personeli karşılandığında Tokat'ımızın geleceği için önü açık. İlk etapta dahili daha sonra cerrahi bölümlerin taşınmasına başlanacak. Son çalışmalar yapılıyor. Şubat ayı içerisinde hastanemizde taşınma işlemleri yapılmış olacak" diye konuştu.
![]() |
![]() |
![]() |
Sayın hocam size ve emeği yeçen herkese teşekkür ederim fakar iki tenkit yapacağım 1- şu hastahanenin başına koyduğunuz müdür acaba hiç bir sabah gelipte saat 06 da polikiliniklerİn önünde sıraya giren insanların itişip kakışarak sıra kavgası yaptıklarını gördümü bankalardaki gibi numaratör konamazmı ve bir hastahanedeki gibi randevu sistemi getiremezmisiniz bu rahatlığı bu millete çok mu lüx görüyorsunuz bu millet herşeye layıktır.2-ikinci bir ardala mı yaratacaksınız otopark olayını ne zaman halledeceksiniz saat 10 dan sonra hastahane yolu ve çevresinden daha hastahane açılmadan araçla bile geçmek zor . Tenkitlerim artniyetli değil görmüyorsanız göresiniz, duymadıysanız duyasınız diyedir. TEŞEKKÜR EDERİM.
emegi gecen herkezden Allah razı olsun.çok güzel bi hastane olmuş.
TOKAT ve çevre illere hizmet edecek şekilde gelişen ve büyüyen bir üniversitemiz ve bunun hastanesinin en kısa zamanda tüm üniteleri ile açılması için tüm yetkililere ve vatandaşalarımıza büyük iş düşüyor. Tokat tan her gün 30- 40 ambülans sivas samsun arasında mekik dokuyor,hastalarımızı yollarda kaybediyoruz artık Tokat lıda birinci sınıf vatandaş oldugunu anlamalı,hizmeti ve kaliteyi tatmalı, dogdugu yeri terketmemeli iş aş gelecegini Tokat ta aramalı. Bu konuda en büyük görev sayın YÖK başkanına düşüyor,iki fakültemiz açılamadı hemşehrimiz olarak 50 000 ögrenci sayısına görevini bitirmmeden gerekli katkıyı saglamasını sayın YUSUF ZİYA ÖZCAN başkanımızdan arz ve talep ediyoruz.
hastane güzel de şu yolların haline bir bakın. her yer çakır çukur.arabayla dışarı çıkamaz olduk.tokat belediyesi ne iş yapar anlamadım.belediye başkanı işe uçarak mı gidiyor acaba.sanırım o da anladı yolları yapmaktan kendisinin aciz olduğunu hatırlarsanız seçim öncesinde bir sözü vardı: teleferik yapacağım diye. yol yok sosyal alanlar yok belediye hizmeti yok ama biraz dişinizi sıkarsanı teleferik her derdi çözecek.üniversite hastanesi mi?bu yollar olduktan sonra çok işimiz düşecek.herkes işine dönsün akademisyenin yeri üniversitedir; belediye değil...