8
Eylül
2024
Pazar
TOKAT

Yüz güldüren yatırım!

Tokat merkeze bağlı 35 hanenin bulunduğu Batmantaş Köyü'nde 10 milyon liralık yatırımla su şişeleme fabrikası ile hayvancılık tesisleri kuruldu.

ÖNCE SU FABRİKASI KURULDU

Merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Batmantaş köyüne son zamanlarda yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. İlk olarak iş adamı Seyfettin Uçak, köy yaylasından çıkan kaynak suyundan faydalanarak köyüne 5 Milyon TL harcayarak su fabrikası kurdu. Ardından Bursa'da yaşayan iş adamı Salih Uçak ve Almanya'da yaşayan iş adamı Saffet Kurt köylerine hayvancılık üzerine 5 Milyon TL değerinde tesis kuruldu. Kurulan tesislerin ardından köyde bulunan gençler burada çalışmaya başladı.

KÖYLÜ YERİNDE OTURMAYA BAŞLADI

Batmantaş köyü muhtarı Ünal Batur, son zamanlarda köye 3 ayrı tesisin kurulduğunu söyleyerek, Şu anda köyde durum çok güzel. Dışarıdaki köylüler köye geri dönmeye başladı. Bu yatırımlarla köyün gençleri iş bulmaya başladı. Köyde daha önceden çok göç vardı, şimdi köylü yerinde oturmaya başladı. Köyümüzde yaklaşık 150 kişi yaşıyor. dedi.

Su fabrikasında çalışan köy sakinlerinden Kemal Kaya, açılan tesislerden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Eğer buralar açılmamış olsaydı bütün gençler dışarıda çalışmaya mecburlardı. Bu yatırımlar bize ekmek kapısı açtı diye konuştu.

'NİYE YAPTINIZ' DİYORLAR

1750 metre rakımlı yaylada bulunan doğal kaynak suyunu işlemek üzere fabrika kuran Seyfettin Uçak, bu yıl üretime başladıklarını söyledi. Fabrikada 9 kişinin çalıştığını ve 350 tonluk depolarının bulunduğunu söyleyen Uçak, Köyümü sevdiğim için böyle bir yatırıma girdim. Fakat buraya yatırım yaptığımı duyanlar şaşırıyor. 'Ne cesaret, niye yaptınız bunu' diyorlar. Ama ben köyümü seviyorum. Şu anda Tokat ve Sivas'a su gönderiyoruz dedi.

Bursa'da yaşayan ve köyüne hayvancılık tesisi kuran Salih Uçak ise, amcasının oğlu Seyfettin Uçak'ın köye fabrika kurmasından dolayı kendisinin de köye yatırım yaptığını söyleyerek, Benimle beraber Almanya'dan gelen arkadaşımda köye hayvancılık üzerine yatırım yaptı. Köyümüzde çok az bir nüfus var, çok ciddi bir göç verdi. Göçü tersine döndürmek adına bu yatırımları yaptık. Çünkü sevmek yatırım yapmaktır. Özellikle dışarıdaki insanlarımızı yatırıma çağırıyoruz diye konuştu. Hayvancılık tesislerinin de yakında faaliyete başlayacağı ve istihdam sağlayacağı öğrenildi.

DHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı 09:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mıthat akar IP: 78.161.214.xxx Tarih : 26.09.2013 13:36:07

allaah razı olsun.