1
Haziran
2024
Cumartesi
BURSA

Mehmet Yıldız

Milli Eğitim Bakanlığı hayırsever Mehmet Yıldız tarafından  yaptırılacak 25 trilyon maliyetli bir "mesleki eğitim kampüsü"ne sahip oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürdüğü Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde inşa edilecek olan kampüs 200 bin metre kare alan üzerinde kurulacak ve 62 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu dev proje, Türkiye’de bir ilki de teşkil edecek. Bursa Valiliği ile hayırsever Mehmet Yıldız arasında protokolü imzalanan ve bünyesinde birer adet Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ile bir ilköğretim okulunun yanı sıra anaokulu, bölüm atölyeleri, pansiyon, yemekhane, spor salonları, otel ve yüzme havuzu da yer alan mesleki eğitim kampüsü 2007-2008 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sürdürülen eğitim kampanyasına en büyük katılımın Bursa’dan geldiğini ifade ederek, "Tahmin ediyoruz ki, Bursa’da yatırım miktarı sene sonunda 100 trilyona ulaşmış olacak" dedi. Çelik, 25 trilyonluk sözkonusu dev projenin yapımını üstlenen hayırsever Mehmet Yıldız’a da teşekkür etti. Kampanyaya katılımı sağlamak ve önemini dile getirmek için yaptığı konuşmalarda "Kefenin cebi yok. Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır, değerli bir insan olarak anılmaktır. Geleceğimize yatırım yapın" şeklinde çağrıda bulanan Çelik, kampüsün tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirileceğini bildirdi. Kampüs, mobilya sektörünün lokomotifi durumundaki İnegöl’de yaptırılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 Eylül 2003 tarihinde başlattığı Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde bir hayırseverce yapımı üstlenilen "Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün" yaklaşık maliyeti 25 trilyon lira. Bir yılda 2 katrilyon liralık bağış toplanan seferberlik kampanyasında hayırsever ve işadamlarının yaptığı yardımlarda rekoru Bursa elinde bulunduruyor. Türkiye’de bir ilki teşkil edecek olan kampüs protokolü Bursa Valiliği ile hayırsever Mehmet Yıldız arasında imzalandı. Proje şu anda alan dahilindeki binaların arazi üzerindeki yerlerinin belirlenmesi aşamasında. Yaklaşık bir buçuk aya kadar tamamlanması beklenen bu işlemin ardından kampüsün temeli atılacak.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar