8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Mustafa Dörtçelik

Anaokul, ilköğretim, endüstri meslek ve ticaret lisesinin yanı sıra eğitilebilir çocuklar okulu, çocuk bahçeleri ile spor alanlarının yer aldığı ’eğitim köyü’ Türkiye’de ilk kez Bursa’da hayata geçiriliyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kaliteli ve sağlıklı eğitim için şart olduğunu belirttiği Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’ın ise ’en büyük hayalim’ dediği ’eğitim köyü’ne ilk kazma önümüzdeki ay vurulacak. Yıldırım İlçesi Et Balık Mahallesi’nde Özel İdare’ye ait 60 dönümlük arazi üzerine yapılacak eğitim köyünün hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik tarafından yaptırılacağını belirten Vali Oğuz Kağan Köksal, projenin Türkiye’de büyük yankı uyandıracağını ve diğer illere örnek olacağını söyledi.

Özel İdare’ye ait 60 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak eğitim köyüne, inşaatın yapımını üstlenen hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik’in isminin verileceğini anlatan Köksal, "Komplekste anaokul, ilköğretim, elektrik, elektronik ve bilgisayar atölyelerinin bulunduğu endüstri meslek ile ticaret lisesinin yanı sıra eğitilebilir çocuklar içinde bir okul yapılacak. Komplekste her okula ayrı yeşil alanların yer aldığı bahçe, çocuk parkları ve spor sahaları bulunacak. Bir çocuk anaokulundan başlayarak, liseye kadar eğitim ve öğrenimini burada sürdürebilecek. Büyük şehirlerde okullar, cadde ve sokakların içine sıkışmış durumda. Bir çok okulun bahçesine yapılan ek binalar yüzünden çocukların tenessüfte gezebilecekleri yer bile kalmadı. Bursa’da eski yapılmış okulların çoğunda bir öğrenciye 30 santimetre kare gezebileceği alan düşüyor. Bu kompleksler çocuğun hem kaliteli eğitim ve öğrenim görmesine imkan sağlıyacak, hem de bireysel gelişimi ile sağlıklı yetişmesine katkıda bulunacak" dedi.
Köksal, 2 bin 600 öğrencinin 30’ar kişilik sınıflarda eğitim ve öğrenim görmesine imkan sağlayacak Mustafa Dörtçelik Eğitim Köyü’nün bir yıl içinde hizmete girmesinin planlandığını bildirdi.

Köksal, ayrıca böyle bir projenin gerçekleşmesini sağlayan hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik’e de teşekkür ederken, "Bursa’ya ilk etapta 3 eğitim köyü yapılmasını planlıyoruz. Bunun ilkini Bursa’ya bugüne kadar sayılmayacak kadar hastane, okul ve yurt kazandıran hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik yaptıracak. Diğer ikisinin yapımı için sivil toplum kuruluşları, işadamları dernekleri ve diğer hayırseverlerin katkısını bekliyoruz. Altyapı hizmetinin gecikmesi şehirlere çok şey kaybettirmez. Ama eğitime yapılacak yatırımın gecikmesi ülkenin kalkınması önündeki en büyük engel. Eğitime sağlanacak katkıların vergiden düşürülmesine imkan tanınması hayırseverlerin bu yöndeki sıkıntılarını da ortadan kaldırdı. El birliği içinde herkesi elinden geldiği ölçüde eğitime katkı yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Projenin protokülü, önümüzdeki günlerde Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal ile Mustafa Dörtçelik arasında imzalanacak.

Diğer taraftan, 1968 yılında 23 Temmuz İlköğretim Okulu ile başladığı hayır işlerine bugüne kadar 20 trilyon lira ayıran 84 yaşındaki Mustafa Dörtçelik, "Benim çocuğum olmadı. Ama yaptırdığım okullarda okuyan yurtlarda kalan ve hastanelerde yatanların hepsini kendi çocuğum gibi görüyorum. Uzun zamandır hayal ettiğim proje olan eğitim köyünde de binlerce çocuğum olacak" şeklinde mutluluğunu dile getirdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar