1
Haziran
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Hacı Şahin Yılmaz

Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak inşa edilecek ilk okul binasını, Bursalı hayırsever iş adamı Hacı Şahin Yılmaz yaptıracak.

Yunuseli Köyü’nde 500 milyar liraya mal olacak ilköğretim okulunun temeli, Bursa milletvekilleri Ertuğrul Yalçınbayır, Hayati Korkmaz ve Fahrettin Gülener ile Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy ve Milli Eğitim İl Müdürü Engin Özbek tarafından birlikte atıldı.
Projesi Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve 240 öğrenci kapasiteli okulun deprem teknolojisi ile inşa edileceğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Engin Özbek, hayırsever vatandaşların eğitim ve sağlık alanlarındaki katkılarının önemli boyutlara ulaştığını bildirdi. Temel atma töreninden önce, Bursa Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nin bölge birincisi olan folklor ekibi gösteri yaptı.

Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinden Türkiye’ye göç ettikten sonra 20 yıldan beri toptan sünger ve döşemelik kumaş ticareti ile uğraşan 64 yaşındaki iş adamı Hacı Şahin Yılmaz, belediye başkanı ve milletvekilleri ile beraber butona basarken, "10 yıllık hayallerim gerçek oluyor. Memleketimizin kalkınması için eğitimin her şeyden önce geldiğine inanıyorum" dedi.
Toplam 3 bin 854 metrekare alan üzerine inşa edilecek ilköğretim okulu iki kattan oluşacak. Binanın depreme dayanıklı olması için, inşaatlarda daha önce kullanılmayan teknikler uygulanıyor. Bunların başında, temel betonlarında ve kolonlarda kullanılacak demirlerin, bağlantı demirleri ile birbirlerine bağlanmaları geliyor.

Hayırsever iş adamının kazandıracağı ilköğretim okulunun temel atma töreninde, büyükler birbirlerini kutlarken, minikler ise kendilerine ikram edilen pasta ve kurabiyelerle ziyafet çektiler.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar