16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Büyükşehir karıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son günlerde gündemde olan isim, İdris Güllüce'nin kapısından 'Vekil' levhasını söktürerek, bu makamı iptal etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin 'fiili başkanı' olarak tanımlanan Güllüce ile 'resmi başkanı' Topbaş arasında yetki ve icraat anlamında görüş farklılıklarından kaynaklanan bir gerilim olduğu iddia ediliyordu. Son olarak Göztepe Parkı'na yapılacak cami projesine Topbaş'ın yurt dışında bulunduğu sırada Güllüce'nin imza atmasının bu gerilimi arttırdığı öne sürülmüştü. 

İKİ İSTİFA

Bu gelişmelerin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Evren ve Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan, görevlerinden istifa etti. Ramazan Evren, istifa dilekçesini verdiğini belirterek, ne zaman uygulamaya konulacağının ise başkanlığın takdirinde olduğunu belirtirken, Evren, istifa nedeniyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Kendime biraz daha fazla vakit ayırmak için istifa ettim. Çok zor ve yorucu bir görev. O nedenle bu görevi burada noktaladık. Daha yeni arkadaşlarımız, daha dinamik bir şekilde bu görevi götürürler. Buradaki arkadaşlarla beraberliğimiz devam edecek. İstanbulluyuz. Her zaman hem Büyükşehir'in, hem de İstanbul'un hizmetindeyiz. Bu görevler, emanet görevlerdir. Bu bir bayrak yarışıdır. Birisi bayrağı bir sonrakine teslim eder. Benim istifa talebimden sonra, Genel Sekreter Yardımcım Mihmail Mangan'dan da istifası istendi. O da istifa etti.”

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?