16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İstanbul gardını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un ağır kış şartlarıyla mücadeleye hazır olduğunu belirterek, "Karla mücadele çalışmaları kapsamında ilk defa sülisyon kullanımına gidiyoruz" dedi.

Başkan Topbaş, belediye binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da, Anadolu'nun kar yağışı etkisinin altına girmesiyle birlikte mevsim normallerine paralel olarak kar yağışı beklendiğini ifade eden Topbaş, "Bugün öğleden sonra, yarın kısmen ve daha sonraki günlerde de İstanbul kar yağışı etkisi altında kalacak. Son kar yağışında oldukça başarılı bir neticeye ulaştık. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da son 10 yılın en etkili kar yağışı görüldü.
Birden bastıran kar yağışlarında trafikteki sürücüler olsun, yöneticiler olsun sıkıntılar yaşadık. Bu yıl değişik tedbirler aldık. 65 yeni araç daha satın aldık. Geçtiğimiz yıllarda karla mücadelede en ağırlık verdiğimiz tuzdu. Hazırlıklarımız tamamlandı. Geçtiğimiz yıldan kalan 35 bin ton tuza ilaveten 100 bin ton daha tuz ihalesini yaptık. Yıllık tuz kullanımı 75 bin ton civarında" dedi.

Başkan Topbaş, karla mücadele çalışmaları kapsamında bu yıl bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu sene ilk defa sülisyona giriyoruz. 2 bin metreküp sülisyon alımı ihalesine girdik. Bu kimyasal bir malzeme. Moskova ve Avrupa kullanıyor. Geçtiğimiz yıl inceledik. Çevreye zararı olmayan, daha etkili, donmaları önleyen bir tedbir olarak tasarlandı. Ekipmanlarımız çok iyi. Geçen yıl vatandaşlarımız çok duyarlıydı. Artık eski sıkıntıları yaşamıyoruz. Özellikle kar lastiği kullanan sürücülerimiz, trafiğin rahatlamasında etkili oluyor. Olağanüstü haller dışında emniyet şeridinin kullanılmaması çok önemli. Her gün ortalama 600 bin araç trafiğe çıkıyor. Burası her yıl 150-200 bin aracın ilave olduğu bir şehir. Bununla ilgili trafik düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Bunu çözmeye çalışıyoruz. AKOM'un hazırlıkları tamamlandı. Meteorolojiyi çok yakından takip ediyoruz" diye konşutu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?