16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İstanbul’a 17 yeni ilçe

İçişleri Bakanlığı, Türkiye çapında yeni ilçeler oluşturmak için harekete geçti. Taslak çalışmaya göre Türkiye’ye 300, İstanbul’a ise 17 yeni ilçe gelecek.

İçişleri Bakanlığı’nın taslak halindeki çalışmasında, Türkiye çapında 500’e yakın yerleşim yerinin nüfus durumları masaya yatırıldı.

NTV’nin haberinde, 300 yerleşim biriminin ilçe haline getirileceği bildirildi. Taslağa göre, Kadıköy Belediyesi, Erengazi ve Kadıköy olarak, Gaziosmanpaşa, Sultançifliği ve Arnavutköy, Eyüp ise Alibeyköy ve Kemerburgaz olarak ayrılacak.

Bu yerlerin dışında belde statüsünde olan Bahçeşehir ve Esenyurt da ilçe statüsüne getirilecek. Bu konudaki çalışmaya yerel yöneticilerden farklı tepkiler geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İlçeler arasında çok grift, kopma noktasına kadar gelmiş uç noktaların başka bir ilçenin içerisinde olduğunu görüyoruz. Tabii, bunların düzenlenerek kendi ilçe hudutları içerisinde bir bütün olarak belirli bir noktasal, bölgesel olarak değerlendirilmesi çok daha doğrudur diye düşünüyorum" dedi.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, "Belediye başkanı sayısını artırmak sorunları çözmek anlamına gelmiyor. Zaten yeni yasa, ilçe belediyelerini şube müdürlüğü haline getirmiş durumda. Tamamen yetkiler büyükşehire verilmiş" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 14:37:08
Güncelleme :3 Kasım 2005 Perşembe 14:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?