8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Servis şoförlerine narkotik eğitimi

Okullarda görev yapan servis sürücüleri, alacakları eğitim sayesinde okul çevresindeki uyuşturucu tacirlerini belirleyecek. Gün boyu öğrencilerle birlikte olan servis sürücülerinin eğitilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Avrupa Yakası Öğrenci Servis Aracı Mal Sahibi ve Sürücüleri Dayanışma Koruma Derneği bir işbirliği oluşturdu. Bu çerçevede okul servis sürücüleri eğitim projesine yarından itibaren start verilecek.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Avrupa Yakası Öğrenci Servis Aracı Mal Sahibi ve Sürücüleri Dayanışma Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, "Okul servis şoförleri eğitim projesi kapsamında 6 grup halinde bünyemizde bulunan 14 bin 700 kişiye narkotik konusunda eğitim vereceğiz. Narkotik Şube Müdürlüğü'nden eğitimli polisler tarafından verilecek seminerlerin ardından servis sürücülerimiz okul çevrelerinde dolaşan ve uyuşturucu sattığından şüphelendiği kişileri tespit ederek polise ve yakınlarına bildirecek. Aynı zamanda aldıkları eğitimin ardından narkotik madde kullandığından şüphelendikleri öğrencileri de tespit ederek gerekli yerlere bildirecek" dedi.

Servis sürücüleri projeye büyük ilgi gösterdi. Sürücüler, "Öğrencilerin can güvenliği için böyle bir eğitime sonuna kadar destek veriyoruz. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Servis sürücüleri olarak öğrencilere zarar gelmemesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. Öğrenciler ve veliler de uygulamadan memnuniyet duyduklarını ve projeyi desteklediklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?