8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Yol çalışmaları trafiği işkenceye çevirdi

İstanbul trafiği, yol çalışmaları ve kavşak düzenlemeleri dolayısıyla adeta işkenceye dönüştü. Bir yıl öncesine kadar 30-40 dakikada evine gidebilen vatandaşlar, artık bir buçuk saatte evine ulaşabilirse, kendini şanslı sayıyor. Zamansız ve plansız başlayan çalışmalar, okulların açılması ve tatilcilerin de dönmesiyle trafiği içinden çıkılmas hale çevirdi. Şikayetlerin yoğunlaşması üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TEM Otoyolu Metris Kavşağı’ ile ‘İkitelli Kavşağı’nın yapım çalışmalarını denetledi.

TEM Otoyolu Metris Kavşağı inşaat alanında Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta ve yüklenici firma İSFALT A.Ş. yetkilisinden bilgi alan Başkan Kadir Topbaş, mesai anlayışından uzak, geceli gündüzlü 24 saat çalışılmasını istedi. 

Topbaş, “Sabah sekiz, akşam beş anlayışı ile bu işler yapılamaz. Artık, zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. 24 saat çalışın. Özellikle de gece 22.00–05.00 arası çalışmaları artırın. Gerekirse projektörlerle ve vardiyalı olarak çalışmaları kesintisiz olarak sürdürün” dedi.

TEM Otoyolu-Metris Kavşağı bağlantısı tamamlandığında İstanbul’un önemli bir trafik sorunu daha çözüme kavuşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 Ocak 2004 tarihinde yapımına başlanan “TEM Otoyolu Metris Kavşak Düzenleme İnşaatı”nı Kasım 2005’de hizmete alıyor.

İstanbul’un 3. büyük kavşağı olacak Metris Kavşağı, çok fonksiyonel bir kavşak olacak. İstanbul’un en büyük yerleşim birimi olan Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultançiftliği bağlantılarındaki trafik sıkışıklığını da sona erdirecek Metris Kavşağı’ndaki mevcut kolların iyileştirilmesiyle, bu bölgedeki trafik kazalarına sebebiyet veren sorunlar da çözülecek.

Kavşak kollarına ait yolların ortalama genişliği 10 metre, tüm bu kollara ait uzunluklar toplamı ise 15 kilometre civarında. Kavşağın D Kolunda 120 metre uzunluğunda bir tünel ve C ve F kollarında muhtelif ebatlarda 2 adet B.A. köprü, M Kolu’nda ise 25 metre uzunluğunda araç altgeçidi inşa edilecek. Ayrıca TEM Otoyolu üzerinde bulunan iki köprüde genişletildi.

TEM Otoyolu’nun, Eski Edirne Asfaltı ile entegrasyonunu sağlayacağı düşünülerek hayata geçirilen bu projenin tamamlanması bölge için hayati bir önem taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İSFALT A.Ş.’nin yaptığı çalışmanın “TEM Otoyolu Metris Kavşak Düzenleme İnşaatı” bölümü için, 2005 Yılı B.F. ile yaklaşık 45 milyon YTL (45 trilyon TL.) harcandı. Kavşağın toplam maliyeti ise, 60 milyon YTL (60 trilyon TL) olacak.

• Otogar-Esenler yönünden gelip TEM Otoyolu’nun Edirne istikametine gitmek isteyen sürücü A Kolu, TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine gitmek isteyen sürücü I Kolu, Eski Edirne Asfaltı’nın Topkapı istikametine H Kolu ve Sultançiftliği istikametine ise K Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

• Eski Edirne Asfaltı güzergahı ile Topkapı yönünden gelip TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine gitmek isteyen sürücü L Kolu ile ulaşımını sağlayabilecek.

• Eski Edirne Asfaltı güzergahı ile Sultançiftliği yönünden gelip TEM Otoyolu’nun Edirne istikametine gitmek isteyen sürücü E Kolu, TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine gitmek isteyen sürücü J Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

• TEM Otoyolu’nun Ankara yönünden gelip, Eski Edirne Asfaltı Sultançiftliği istikametine gitmek isteyen sürücü D Kolu, Otogar-Esenler istikametine gitmek isteyen sürücü B Kolu ve Eski Edirne Asfaltı Topkapı istikametine ise C Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

• TEM Otoyolu’nun Edirne yönünden gelip, Otogar-Esenler istikametine gitmek isteyen sürücü G Kolu, Eski Edirne Asfaltı-Topkapı istikametine gitmek isteyen sürücü F Kolu ve Eski Edirne Asfaltı-Sultançiftliği yönüne gitmek isteyen sürücü ise K Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 08:07:42
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 08:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?