21
Kasım
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Günay Tulun


Günay YULUN   (1946 - )

Yönetici, şair ve yazar. 26.7.1946 tarihinde Samsun’da doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle ilköğretimini; Samsun Gazi Osman Paşa, Erzurum Vali Hafız Paşa ve İstanbul Kuzguncuk İlkokulları’nda tamamladı. Beylerbeyi Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdi. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’nde yaptı.

Çalışma hayatına, üniversitede okurken Yapı ve i Kredi Bankası’nda başladı. Bir istikrar sembolü olarak 12 yıl bu bankanın Kuledibi Şubesi’nde çalıştıktan sonra, bankayı Çukurova Grubu’nun satın alması üzerine aynı gruba ait Pamukbank’a geçti. Bu bankada sekiz yıla yakın bir süre Edirne Merkez Şube ve Kapıkule Şanj Bürosu’nun müdürlüklerini birlikte yürüttü. İstanbul Mahmutpaşa Şube müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Vatan Şirketler Grubu ve Bimak Kablo Şirketler Grubu’nda genel müdürlük ve yönetim kurulu başkan yardımcılığında bulundu. 

Oba Tekstil Grubu, Gebze Elektrik Grubu ve Elta Şirketler Grubu’nda koordinatörlük görevlerini yürüttü.
Özellikle banka, sigorta ve enerji sektörlerinde bir çok ödül kazandı.
Kendisiyle yapılan röportajlar, gazete ve mesleki dergilerde yer buldu.
Günay Tulun küçük yaşlarından itibaren yazı ve şiirler yazmaya başlamıştır.Daha ilköğretim sıralarında, Erzurum’da bir şiir yarışmasına katılarak yaşça kendinden çok büyük kişilerle yarışmış, okul gazetelerinde daha çok tarih ve uzay üstüne yazıları yayınlanmıştır.
 
Lise yıllarında, şiirlerle birlikte devrin modasına uygun olarak Türkiye’de zirveye çıkmış yabancı pop müzik şarkılarına Türkçe sözler yazmaya başlamıştır Bunlardan bir kısmı çeşitli orkestralarca radyo emisyonlarında ve konserlerde okunmuştur. Bazı festivallerde de sunuculuk yapmıştır. Üniversite yıllarında şiirleri sanat ve edebiyat dergilerinde de yayınlanmaya başlamış, tarih ve arkeolojiyle ilgili bazı çalışmalarda bulunmuştur. 1995 yılında yayınladığı Anılar Canlanırken isimli kitabı iki baskı yapmıştır. 

Bazı şiirleri bestelenerek şarkı haline dönüştürülmüş, şiirleri; Eflâtun, Mavi, Bülten, Haber gibi dergilerde, yazıları da Haber Gazetesi ve Mavi Dergisi’nde yayınlanmıştır. Sütan, AMT 72, Tanyer, AMT ürünleri için reklâm metinleri yazmıştır.
Bulgaristan’dan Türkiye’ye yoğun soydaş göçü sırasında yazdığı basın bültenleri TRT Televizyonları ve gazetelerde yer almıştır.
Halen KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarına verdiği destek programlarına uygun olarak “Genel İşletmecilik ve Sistem” danışmanlığı yapmakta, yazıları da Kent Haber’in “Sessizliğin Sesi” köşesinde yayınlanmaktadır.

Yapıtları: 

Anılar Canlanırken (Şiir Kitabı, 1995)
Osmanlılarda Çağdaşlaşma Hareketleri Üzerine Küçük Bir İnceleme Notlar (1990)Anadolu Uygarlıkları: Alacahöyük, Troya ve Alişar Üzerine Küçük Bir İnceleme Notlar (1989).

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar