(Cumhurbaşkanlığı Yazlık Köşkü Korusu)
Yeniköy-Tarabya sahil yolunda, koyun güneyindeki eski Huber Köşkü’nün arkasındaki yamaç ve tepe üzerindedir.
Almanya’daki Mauser fişek fabrikalarının sahibi olan Auguste Huber, Alman Krupp firmasının temsilciliğini alarak İstanbul'a geldiğinde Tıngıroğlu ve Düzoğlu ailelerinden bu malikaneyi ve arkasındaki araziyi satın almıştır. Ayrıca silah ticareti ve komisyonculuğu da yapan Auguste Huber, I.Dünya savaşının bitiminde ve İstanbul’un işgalinden az önce köşkü terkederek memleketine döner. Huber’in ölümü üzerine eski Maliye Nazırı Necmettin Molla varislerin yaşadığı Ausburg’a giderek köşkü aileden satın alır. Köşk ve arazisi daha sonra Mısırlı Prenses Kadriye Hanım’a satılır. Prenses İstanbuldan ayrılıp Mısır’a dönmeye karar verince de burasını sembolik bir ücretle Notre Dame Sion sörlerine bırakır.
Mülkiyeti 1973'de Boğaziçi İnşaat A.Ş. ye geçen yapı 1985'de kamulaştırılarak Cumhurbaşkanlığı Rezidansı olarak kullanılmaya başlar. 64.000 m. karelik bir alanı kaplayan koruluk ise bir İngiliz Bahçesi stilinde tanzim edilmiştir. İçerisindeki nadide ağaç türleri ile Boğaziçinin en önemli yeşil alanlarından birisidir.
Korudaki Gümüşi Ihlamur, pırnal meşesi, kızılçam, fıstık çamı, sahil sekoyası, saplı meşe, dişbudak, porsuk ve anıtsal bir boyuta erişmiş duglaz göknarı ağaçları bulunmaktadır.
Kenthaber Kültür Kurulu