8
Eylül
2024
Pazar
KIRKLARELİ

Üniversite için 26 bin imza toplandı

Kırklareli’nin üniversiteye olan özlemi her geçen gün arterken, Kırklareli Hareketi Derneği’nin düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda ortaya çıkan 26 bin imza milletvekillerini harekete geçirdi.

Kırklareli Hareketi Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, şehre üniversite yapılması konusu masaya yatırıldı. Toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı Aziz Sevinç, CHP Milletvekilleri M. Siyam Kesimoğlu, Yavuz Altınorak, AKP Milletvekili A. Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Yılmaz Şeşen ve eşi, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, Kırklareli Hareketi Derneği kurucuları ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan konuşmalarda, şehrin üniversiteye duyduğu ihtiyaç dile getirildi. Milletvekillerinin konuşmalarının ardından ilçe belediye başkanları söz alarak bu konuda destek istedi. Üniversite sıkıntısının masaya yatırıldığı toplantı sonunda 26 bin imza toplanırken, milletvekilleri gerekli desteği sağlama yönünde söz verdi.

Kırklareli-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 17:11:56
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 17:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar bey IP: 85.97.71.xxx Tarih : 15.06.2005 00:40:41
Türkiye'de mevcut üniversiteler eğitim öğretim kapasitesi düşünülmeden yapılanbir kampanya. herkesin universite mezunu olmasi pek bir anlam ifade etmiyor. bu düşünce yıkılırsa ve bu enerji farklı yollara kanalize edilirse daha olumlu sonuclar ortaya cikacagina inanıyorum.