8
Eylül
2024
Pazar
KIRKLARELİ

Yaban domuzları şehre indi

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışından ve yaşam alanlarının daralmasından dolayı aç kalan yaban domuzları, Kırklareli kent merkezine kadar indi.

Kırklareli Kocahıdır Mahallesi'ne kadar inen yaban domuzlarına, Kırklareli - Bulgaristan karayolunda seyreden bir araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle domuzlar karayolunda ölürken, sabah saatlerinde karayolunda seyreden diğer sürücüler tarafından ölü domuzların fark edilmesi üzerine, yetkililer tarafından domuzlar imha edildi.

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem, domuzların ve diğer yaban hayvanlarının yaşam alanlarının acımasızca yok edildiğini, bu yüzden aç kalan yaban hayvanlarının şehir merkezine kadar indiğini kaydetti.

Istrancalar ve yaban hayatının en kısa sürede koruma altına alınmadığı takdirde yaşam savaşı veren yaban hayvanlarının komşu ülkelere iltica edeceklerini belirten Çidem, "Yaban hayvanları, yaşam alanlarını terk etmek zorunda kaldı. Yaban domuzunu dağda avcı, şehre inen domuzu pazarcı vuruyor. Karayoluna çıkanlara da araçlar vuruyor. Yapılan haberlerde 'domuzlar İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçti', 'Kırklareli'de domuz çarşamba pazarına girdi.' 'Bursa İnegöl'de ayı şehre indi.' Bunları çoğaltmak mümkün. Bu gibi durumlardan kurtulmak için yaban hayatı yok etmememiz gerekiyor" şeklinde konuştu 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2014 Perşembe 18:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRE YAVUZARSLAN IP: 85.97.2.xxx Tarih : 21.01.2014 11:30:39

yaban domuzunun nesine koruma altına alacaksınız ya yapmayın allah aşkına yazın köyümüzde ürünlerimizi talan ediyorlar ya hepsinin kökünü kurutmak lazım hiçbir faydası yok...