22
Aralık
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli Devlet Hastanesi yenilendi

Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ercüment Halil Ünal, hastanenin 2008 yılının mart ayından itibaren tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Ünal, 38'i uzman hekim, 8'i diş hekimi, 17'si pratisyen hekim 350 personel ile en iyi hizmeti vermeye gayret gösterdiklerini belirterek, "Ayda 30 bin hastayı muayene ediyoruz. Yılda 3 bin yatar hastaya verdiğimiz hizmeti 7 bine çıkarmanın ve daha iyi hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Hastanenin tam otomasyona geçtiğini ifade eden Ünal, "Hasta kabul ve yönlendirme sistemi yani provizyonlu KİOSK sistemi, SMS ve internet üzerinden randevu sistemi devreye girmiştir. Provizyonlu KİOSK sistemi ve tam otomasyonla birlikte, polikliniklerde LCD ekran uygulamasını tüm Türkiye’de özel hastaneler de dahil olmak üzere ilk kez uygulamaya koyan hastane Erdemli Devlet Hastanesi olmuştur. Poliklinik sayısı da 14’ten 30’a çıkarılarak her hekime bir poliklinik açıldı. Hastalara hekim seçme özgürlüğü tanındı. Yeni açılan polikliniklere bilgisayarlar, tıbbi malzeme ve tüm polikliniklere barkot yazıcı ve printer ikmalleri yapıldı. Her poliklinik girişine LCD ekranlar konularak hastaların sıralarını kendi isimlerini görerek takip etmeleri sağlandı” diye konuştu.

Hastanede günlük 900 hastaya verilen poliklinik hizmetlerinin bin 200 hastaya verilmeye başlandığının altını çizen Ünal, "Üroflowmetri, odiyometri, 2 adet yoğun fototerapi, plasma enerjili TUR sistemi, ligasure sistemi, harmonik spell sistemi, 6 adet EKG cihazı alınarak hizmete sunuldu. Spirometri cihazı alınarak Göğüs Hastalıkları Polikliniği'nde hizmete sunuldu. ESWL cihazı (Taş kırma ünitesi) alınarak hastane binasının yanına yaptırılan prefabrik ünitede hizmete sunuldu. Böylece böbrek taşı olan hastalarımızın aylarca sonrasına randevu almak için Mersin’e veya başka bir vilayetimize giderek sıkıntıya düşmeleri önlenmiş oldu" şeklinde konuştu.

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Koroner kalp hastalıklarının gittikçe artış gösterdiği dünyamızda bu konuda teşhis konulmasında ilk aşama olan eforlu EKG testinin yapılabilmesi için gerekli olan cihaz alınarak ek binamızda açılan ünitede vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Epilepsi hastalarının ve bazı nörolojik hastalıkların tanısında kullanılan 32 kanallı son sistem EEG cihazı alınarak hizmete sunuldu. Hamile kadınlarda bebeğin sağlık durumunu takip etmek amacıyla kullanılan 2 adet NST cihazı alınarak doğumhanede hizmete sunuldu. İleri bir merkeze gitmesi gereken bebeklere nakil süresince temel yaşam desteği sağlayarak en sağlıklı ve güvenilir koşullarda buna olanak sağlayan transport kuvözü alınarak hizmete sunuldu. Ameliyathanedeki tüm cihazlar (2 adet anestezi cihazı, 1 adet portable vantilatör, 1 adet monitör, nebulizatör, 2 adet tepe lambası, 2 adet ameliyat masası) yenilendi. Böylece eksiklikler tamamlandı. Hasta uyandırma odası açıldı. Hastane enfeksiyonlarına karşı 6 adet patojen iyonizeri (Ameliyathane ve hastane ortamındaki bakteri ve virüsleri yok eden cihaz) alınarak hizmete sunuldu. Yapılan düzenlemeler neticesinde aylık ameliyat sayımız ortalama 350 olarak gerçekleşmektedir."

2008 yılının başından itibaren hastanede birçok il hastanesi ve özel hastaneden daha kapsamlı olarak tüm temel hormon, biyokimya ve mikrobiyolojik tetkiklerin yapılmaya başlanacağını da ifade eden Ünal, “Görüntüleme hizmet alımı (MRG, CT, USG, doppler USG, mamografi, kemik dansitometri, panoramik diş röntgeni) ihale edilerek sözleşme aşamasına gelindi. Mart 2008 tarihinden itibaren ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız artık aylarca randevu beklemeden, Mersin'e, Adana’ya yolculuk yapıp, üstüne bir de sıra çilesi çekmeden veya özel hastanelere gidip ek ücretler ödemeden tüm bu hizmetlere kavuşacaklardır” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?