Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine yapımı gündemde olan; 'Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı tepkiler sürüyor. Mersin Platformu üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm milletvekillerine mektup yazarak, nükleer santral yapımına müdahale etmelerini istedi.
İHA muhabirinin konuyla ilgili kendisine yöneltmiş olduğu sorulara yanıt veren Platform Başkanı Faik Burakgazi, Türkiye'nin var olan enerji açığının kapatılması, enerjide dışa bağımlılığın giderilmesi ve mevcut enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi adına hükümet nezdinde yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Mersin'de kurulması planlanan; 'Akkuyu Nükleer Santrali' için yerel odakların taleplerinin son bir kez daha değerlendirilmesini beklediklerini anlatan Burakgazi, bu noktada da
başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM çatısı altındaki tüm milletvekillerine mektup yazıp, kendilerine ulaştırdıklarını anlattı.
Mersin'in 2004 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 'RİS Mersin Projesi'ni hayata geçirdiğini hatırlatan Burakgazi, 3.5 yıl süren proje sonunda kentin tarım, lojistik ve turizm olmak üzere üç ana sektörle geleceğini sürdürmeye karar verdiğinin anımsattı. Burakgazi, bu kapsamda seçilen üç sektör arasında yer alan turizm sektörü açısından ciddi kaygılar taşıdıklarının altını çizdi. Nükleer santral yapımı için düşünülen Akkuyu'nun, Doğu Akdeniz'de turizm yatırımları için düşünülen Antalya'ya
alternatif olarak bir 'cazibe merkezi' olarak öne çıktığını vurgulayan Burakgazi, bölgenin gerek Başbakan Erdoğan, gerekse de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yeni destinasyon olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Burakgazi, "Yakın gelecekte de Antalya'dan bu bölgeye turizm yatırımlarının kayması öngörülmektedir. Mersin ve Adana'nın bu yatırımlar sayesinde istihdam sorununu önemli oranda çözeceği yadsınamaz bir gerçek" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek; "Nükleer santralin Akkuyu'da yapılmasına müdahale edin" çağrısında bulunan Faik Burakgazi, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
"Dünyanın en nadide koylarından biri olan Akkuyu ve hinterlandı, biz yerel odakların da öngördüğü gibi turizm yatırımlarına tahsis edilsin. Nükleer santral için Türkiye'de alternatif pek çok yer bulunabilir, ancak bu potansiyelde bir başka turizm alanı bulunamaz."
Başbakan Erdoğan'a da nükleer santralin Akkuyu'ya yapılmaması talebini ilettiklerini dile getiren Burakgazi, nükleer santral konusunun önümüzdeki günlerde TBMM gündemine getirileceğine dikkat çekti. Milletvekillerine de çağrıda bulunan Burakgazi, santralin Akkuyu'ya yapılmaması konusundaki hassasiyetlerinin TBMM çatısı altındaki milletvekillerince dikkate alınmasını beklediklerini ifade etti. Burakgazi, gerekli adımların atılması halinde bölgenin nükleer santralle anılmak yerine Akkuyu ve hinterlandının turizme açılacağını da sözlerine ekledi.