Yörük çadırlarında kahvaltı turizminin geliştiği Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde bir işletmeci, halk arasında ''harnup'' olarak bilinen keçi boynuzu ağacında kahvaltı yapma imkanı sunuyor.
İşletmeci Süleyman Ünlü, beldede Yörük çadırlarında kahvaltı turizminin her geçen yıl yaygınlaştığını, yerli turistlerin yanı sıra özellikle yöreye gelen Arap turistlerin çadırda Yörük kahvaltısına ilgi gösterdiğini ifade etti.
Cennet-Cehennem Mağarası ve Astım Dilek Mağarası civarında çok sayıda Yörük çadırı olduğunu belirten Ünlü, ''Ben de bu işi 30 yıldır yapıyorum. Kahvaltı turizminde bir yenilik başlatmak istedim. Yerli ve yabancı turistlere farklı bir ortamda kahvaltı imkanı sunmak amacıyla iş yerimin bahçesindeki harnup ağacında bu platformu kurdum. Yerli ve yabancı turistler, birkaç metre yükseklikte harnup ağacının üzerinde kahvaltı yapmaktan son derece memnun'' dedi.
Günlük hasat edilen domates, salatalık gibi sebzelerin yanı sıra peynir çeşitleri, pekmez, menemen, omlet, haşlanmış yumurta, çay, reçel çeşitleri, Silifke yoğurdundan yapılmış yayık ayranı, sıkma, börek, gözleme gibi yaklaşık 25 üründen oluşan zengin kahvaltı masasında güler yüzlü hizmet verdiklerini kaydeden Ünlü, bir kişilik kahvaltının 12 lira olduğunu söyledi.
Ürünlerin tamamının organik olduğunu belirten Ünlü, ''Misafirlerimiz, kahvaltılarını Kız Kalesi ve sahil manzarası eşliğinde yapıyor'' diye konuştu.
Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur ise beldenin balık restoranlarıyla marka olduğunu, son yıllarda Yörük çadırlarında kahvaltı turizminin de yaygınlaştığını belirtti.
Beldede Yörük çadırlarındaki kahvaltı turizminin marka haline geldiğini ifade eden Okur, ''Narlıkuyu'nun adını balık restoranlarının ardından kahvaltı turizmi ile de duyurmaktan ve bu konuda marka olmaktan son derece memnunuz'' dedi.
Yörenin doğal tarımsal üretim konusunda da önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Okur, ''Yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Aksıfat'tan borularla getirdiğimiz su sayesinde daha önce sadece hububat ekilen tarlalarımızda artık her çeşit meyve ve sebze üretiliyor. Vatandaşlarımız organik olarak ürettiği bu ürünlerin büyük bölümü de değerlendirerek, pazar sıkıntısı yaşanmamasını sağlıyor'' diye konuştu