Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin'de istihdamın en büyük yükünü Organize Sanayi Bölgesi'nin çektiğinin ifade ederek, bugün itibariyle bölgede 6 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Tekli, inşaat halinde olan firmaların da üretime geçmesiyle birlikte bu rakamın 10 bine ulaşacağını kaydetti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTOSB'yi ziyaret ederek burada Sabri Tekli ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile görüş alış-verişinde bulundu. Sorun ve sıkıntıları da dinleyen Özcan'a; MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karteper, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Hasan Tufan Ballı'nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can ile Denetim Kurulu Üyeleri Cemalettin Akbulut ve Güven Doğan, Müteşebbis Heyeti Üyeleri Recep Deveci ve Ahmet Yılmaz Ersoy da eşlik etti. MTSOB Genişleme Alanı ile yeni çöp depolama alanını da gezen Özcan'a bölgeyle ilgili bilgi veren Tekli, sorun ve sıkıntıların aşılabilmesi için ortak hareket etmek zorunda olduklarının altını çizdi.
Tekli, "Mersin için yaşıyor ve kentimizin geleceğini planlıyoruz. Birlikte hareket etmek zorundayız. Çöp kamyonlarıyla sanayi bölgemize yapılan giriş çıkışların aynı güzergahı kullanması bölgemiz açısından önemli bir sorun. Belediyemizin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz" dedi. Mersin'de istihdamın en büyük yükünü Organize Sanayi Bölgesi'nin çektiğinin altını çizen Sabri Tekli, bugün itibariyle bölgede 6 bin kişinin istihdam ettiğini, inşaat halinde olan firmaların da üretime geçmesiyle birlikte bu rakamın 10 bine ulaşacağını vurguladı.
Gelişme Alanı'nın da hizmete girmesine bağlı olarak en az 6-7 bin kişiye daha iş verilebileceğine işaret eden Tekli, bölgenin şu anda yatırımcılar için avantajlı konumda olduğunu, Mersin Limanı ile Mersin Serbest Bölgesi'ne 22 kilometre, Adana Şakirpaşa Havaalanı'na da 55 kilometre uzaklıkta yer aldığını dile getirdi. Tekli, tüm bunların yanında doğalgaz, atıksu arıtma tesisinin de önemli bir avantaj olduğunu belirterek, Türkiye'de ilk kez bir organize sanayi bölgesi içinde faaliyet göstererek, sektörde istihdam edilecek öğrenciyi eğitecek olan Gıda Meslek Yüksekokulu'nun da faaliyetlerini sürdüğünü anlattı.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Büyükşehir Belediyesi ile MTSOB'nin kentin geleceğine yön veren iki önemli kurum olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bu iki dev gücün işbirliği yapması, özlemini çektiğimiz Mersin'e ulaşmamızda önümüzdeki engelleri kolaylıkla kaldırabilir. Bu amaçla, Oda olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapmaktan kaçınmayacağız."
Belediye olarak sanayicileri sıkıntıya sokacak davranışta bulunmayacaklarını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, herkesin Mersin için, kentin geleceği için çalıştığını hatırlatarak, yakın bir zamanda çöplerin toplanması noktasında 'Transfer Tesisi'nin hayata geçirileceğini açıkladı. Macit Özcan, tesisle birlikte çöplerin preslenerek TIR'larla yeni çöp depolama alanına taşınacağını, söz konusu sistemle de çöp kamyonlarının oluşturduğu sorunun da çözüme kavuşturulacağını savundu.
Özcan, "Koku ve görüntü kirliliğine son verecek. Ayrıca, çöpü düzenli depolamayla halledeceğiz. Çimsa'nın önünü doldurmayıp, yukarıya doğru depolama yapmayı planlıyoruz. Böylece, siz sanayiciler için gerekli alan açılmış olacak. Ayrıca, en kısa sürede düzenli depolama yerine çevreyle dost, çöp bertaraf tesisi kurup, elektrik enerjisi üretme planlarımız var" diye konuştu. 'Karayolu Projesi' konusunda da açıklamalarda bulunan Özcan, D-400 Karayolu'na paralel bir yol açmak istediklerini, böylece şu andaki trafik yoğunluğunu azaltıp, kente bir nefes aldırmak istediklerini söyledi. Özcan, "D-400 Karayolu'ndaki mevcut trafiği rahatlatırken, sizlerin nakliye sorununuza da çözüm bulacağız. Alternatif yolun çözeceği bir başka sorunda şehrin girişindeki trafik karmaşasına son verecek. Ayrıca lojistik merkezimiz hizmete girdiğinde kente kamyon girişleri de sona erecek" dedi.