Dil ve Ses Bozuklukları Uzmanı Susanne Rosenberger, okullarda öğretmen-öğrenci ilişkilerinde kekeme öğrencilere yeterli eğitim verilmediğini, bu durumun da kekeme olan öğrencinin eğitimden soğumasına yol açtığını söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.'su gerçekleştirilen 'Uluslararası Mersin Festivali' devam ediyor.
Festival progrmı kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı'nda 'Kekemelik' başlıklı bir konferans düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Dil ve Ses Bozuklukları Uzmanı Susanne Rosenberer, kekemelik ve tedavi yöntemleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Almanya'da uzun yıllar kekemelik konusunda değişik metodları içeren uygulamalar ve tedavi yöntemleri üzerinde çalıştığına dikkat çeken Rosenberer, dil ve ses bozukluklarının daha bebekken belirtilerinin olduğunu ve nefes alıp-verme ile bundan kaynaklanan konuşma bozukluğunun çocuk yaşlarda ortaya çıktığını söyledi. Susanne Rosenberger, şiddet ve korku uygulanan çocuklarda bu vakanın daha sık görüldüğünü kaydetti. Rosenberer, "Maalesef dünya genelinde bu konuyla ilgili fazla eğitmen yetişmiyor. Özellikle okullarda öğretmen-öğrenci ilişkilerinde kekeme öğrencilere yeterli eğitim verilmiyor ve bu durum da kekeme öğrencinin eğitimden soğumasına yol açıyor. Hatta bir noktadan sonra kekeme insanlar, kendilerini engelli olarak görüyor" dedi.
Her ne kadar bu konudaki eğitmen ve uzman sayısı yeterli olmasa da kekemeliğin, uygun bir tedavi sonucu ortadan kalkabileceğini belirten Dil ve Ses Bozuklukları Uzmanı Susanne Rosenberer'e, festivale katkı ve katılımlarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Uğurhan Kilis tarafından, üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir teşekkür plaketi takdim edildi.
ben manisadan ali ışıkal bendede kekemelik var hemde hızlı konuşuyorum acaba ondanmı oluyo kekemelik bana cevap yazarmısınız adresim yukarda