Mersin Lojistik Platformu Başkanı Josef Atat, ihracatta ÖTV'siz yakıt avantajının sunulmasıyla maliyetlerin yarı yarıya düşeceği gibi Ro-Ro seferlerinin de yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını söyledi. Atat, bununla birlikte sefer sayısının haftada 3'e çıkartılabileceğini kaydetti.
Lojistik sektörünün Avrupa'ya yapılan ihracatta ÖTV'siz yakıt alabilmek için Bakanlar Kurulu'nun iznini beklediğini hatırlatan Atat, gerekli izinlerin verilmesiyle birlikte Mersin Limanı ile İtalya'nın Trieste Limanı arasında bir süre önce başlatılan Ro-Ro seferlerinin de haftada ikiden üçe çıkartılmasının hedeflendiğini anlattı. ÖTV'siz yakıt uygulamasıyla Mersin'den Avrupa'ya yapılan ihracatta limanda kurulacak istasyondan yaklaşık 500 litrelik akaryakıta ÖTV ödenmeyeceğinin altını çizen Atat, bunun
yanında ÖTV'siz akaryakıt alarak Ro-Ro gemileriyle Avrupa'ya gidecek olan Türk TIR'larının yakıt maliyetlerini yüzde 50 oranında azalacağına kaydetti. Josef Atat, "Bu durum, nakliye maliyetlerine de yansıyacağı için artık Türk malları Avrupa'da daha ucuza satılacak ve rekabette öne geçme avantajını elde edebilecek" dedi.
Mersin'in lojistik sektöründe öne çıkabilmesi adına platform olarak sıkı bir çalışma temposu içinde olduklarını dile getiren Atat, Trieste'ye başlatılan Ro-Ro seferleriyle önemli bir kazanım elde edilmesine rağmen Avrupa'ya giden Türk TIR'larının Kapıkule, İpsala, Çeşme, Tekirdağ, Pendik ve Ambarlı'dan aldıkları ÖTV'siz yakıtı Mersin'de alamadığını hatırlattı. Buna rağmen kentin lojistik avantajları nedeniyle Ro-Ro hattının yüzde 65 doluluk oranıyla çalıştığına dikkat çeken Atat, uygulamanın başlamasıyla
birlikte Ro-Ro seferlerinin yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını beklediklerini söyledi. Atat, "Yaptığımız görüşmelerde işletici firma sefer sayısını 3'e çıkabileceğini belirtti. Ortadoğu ülkelerinin Avrupa ile ticaretinde maliyeti önemli ölçüde azaltan Mersin, 'Lojistik Merkez'in de hizmete girmesiyle birlikte Avrupa'nın kalbine giden yol da açılmış olacak" diye konuştu.