İhracat yapacak, dünya ile rekabet edecek işletmeler yetiştirmeyi amaçlayan proje, bugün MTSO’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Kadri Şaman, "Proje ile Mersin KOBİ’lerinin iş ortamı ve küresel rekabet boyutları, ulusal ve uluslararası alanlarda genişletilecek. Bu firmaların dünya markaları arasında yer alması sağlanacak" dedi.
Mersin’in projenin başarılı olması için her türlü olanağa sahip olduğunu belirten Şaman, başarının yine de işletmelerin aktif katılımına bağlı olacağını vurguladı.
KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Ali Çelik, projenin, KOSGEB’in sınırlı kaynaklardan verdiği desteklerin verimli sonuçlar vermesini sağlamayı amaçladığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda ülke genelinde 40 bin, Mersin’de 900 işletmeyi kapsayan saha araştırması yaptıklarını kaydeden Çelik, projenin ilk etapta bu 900 firma içinde yürütüleceğini ifade etti. Projenin 3 yıllık stratejik bir proje olduğunu belirten Çelik, ilk yıl hedeflerinin 900 işletmeye bilgi taraması, 450 işletmeye doğrudan destek, 100 işletmeye uluslararası portallarda iş ilişkileri, 10 işletmeye esnek üretim sistemleri, 50 işletmeye elektronik ticaret, 50 işletmeye ihracat yapabilme ve 15 işletmeye de marka olma imkanı sağlamak olduğunu söyledi.
Dünya Türk İşadamları Kurultayı’nda da tanıtılan "Yerelden Küresele Mersin Projesi", KOSGEB’in 14 trilyon lira civarındaki desteğinin yanısıra MTSO, İGEME ve TOBB’un sağlayacağı kaynaklarla yürütülecek. Proje kapsamında KOBİ Gelişim Projesi, Dış Ticaret Eğitim Programı, Tek Adım Danışmanlık Noktası, Teknoloji Geliştirme Merkezi Modeli ile MTSO bünyesinde Türk Patent Enstitüsü Dokümantasyon Merkezi gibi uygulamalar yer alacak.