Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Halil Kumbur, rektör olması halinde üniversitenin yüzünü kente, kentin ve bölgenin yüzünü de üniversite dönmesini sağlayacağını söyledi.
21 Ekim'de gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Halil Kumbur, üniversitelerin en önemli gücünün bilimsellik olduğunu, bilimden elde edilen bilgilerin de halkla, halkın yararına paylaşıldığı zaman önem kazandığını vurgulayarak, kendisinin de Mersin'i, MEÜ ile buluşturmak için yola çıktığını anlattı. Özellikle üniversite-sanayi işbirliğini önemsediğini ve eğer rektör olması halinde de bu konuda özel çaba sarf edeceğini dile getiren Kumbur, üniversitenin bilimsel, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve sağlık hizmetleriyle de adeta bir 'cazibe merkezi' haline getirmek istediklerini kaydetti.
Üniversitenin yüzünü kente, kentin ve bölgenin yüzünü de üniversiteye dönmesini sağlayacağının altını çizen Kumbur, "Üniversitemizin gözbebeği olan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sunulan sağlık hizmetlerinden halkımızın en iyi şekilde yararlanabilmesi için eksiklikleri en kısa sürede tamamlayıp, hastane içinde hasta yakınlarının da ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bir konakla tesisi de yapacağız" dedi. İlköğretim çağındaki çocukların gelişiminin önemine de dikkat çeken Kumbur, bu noktada da üniversite bünyesinde bir ilköğretim okulu açarak gerek kent sakinlerinin, gerekse de üniversite personelinin çocuklarına kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak istediklerini belirtti.
MEÜ'yü, daha fazla öğrencinin tercih ederek, geleceği parlak bir 'cazibe merkezi' haline getirme çabası içinde olacaklarını kaydeden Prof. Dr. Kumbur, rektör olması halinde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da bilgi verdi. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ortamda çok sesli, adil, şeffaf, katılımcı-paylaşımcı ve üretken bir üniversitenin yanında hesap soran ve hesap veren bir yönetim anlayışını da ortaya koymak istediklerini vurguladı. Bölgede güçlü, çalışkan, üretken ve saygın bir üniversite oluşturmakla birlikte üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra sosyal yaşam, fiziki altyapıyla ilgili eksikliklerini de gidereceklerinin altını çizdi.
Halil Kumbur, "Çiftlikköy Merkez Kampusu'nu, 24 saat yaşanabilir hale getirmek; yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle daha iyi işbirliği olanaklarını araştırmak; kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin fiziki altyapı, kentleşme, kültürel, sosyo-ekonomik, tarım, ticaret, sanayi, turizm, hizmet, enerji, sağlık, lojistik gibi alanlarda gelişebilmesi noktasında üniversitenin daha etkin bir rol almasını sağlayacağız" diye konuştu.
Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğiyle ortak projeler oluşturmayı planladıklarını anlatan Kumbur, Teknopark'ın daha etkin bir şekilde desteklenmesinin de projeleri arasında yer aldığını ifade etti. Kumbur, kent ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun yeni fakültelerin kurulması adına çalışmalarda bulunmak, üniversite ve halk için en iyiyi, en güzeli ve başarıyı istemenin de herkesin ortak hedefi olacağını da sözlerine ekledi.