Mersin'in Silifke ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu ve encümen seçimi yapıldı.
Divan başkanlığını Kaymakam Ahmet Beyoğlu, katip üyeliklerini Yeğenli Köyü Muhtarı Nurettin Keskin ve Keben Köyü Muhtarı Mehmet Sümbül'ün yaptığı genel kurul ve seçim, Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirildi.
Seçime; AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, AK Parti İlçe Başkanı Arslan Türe, CHP İlçe Başkanı Taner Çabuk, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal da katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, Özboynuinceli köyünün birliğe üye olması oy birliği ile kabul edildi. Ardından encümen üyeliğine il genel meclis üyelerinden AK Parti'li Bayram Demirel, CHP'li Kazım Kökten, MHP'li Adnan Saz, muhtarlardan Gökbelen Köyü Muhtarı Durmuş Ali Gölgeli, Bükdeğirmeni Köyü Muhtarı Muhsin Akdoğan, Seydili Köyü Muhtarı Mustafa Doğan aday oldular.
Gizli oy ile yapılan seçimlerde 65 köy muhtarı, 6 il genel meclis üyesi ve Kaymakam Beyoğlu oy kullandı. İl genel meclis üyelerinde 51 oy alan Bayram Demirel, 39 oy alan Adnan Saz, muhtarlarda 39 oy alan Durmuş Ali Gölgeli ve 32 oy alan Muhsin Akdoğan, 1 yıl süreyle görev yapmak üzere birlik encümen üyeliğine seçildiler. Diğer adaylar Kazım Kökten 28, Mustafa Doğan 27 oy aldılar.
Yedek üyeliklere ise MHP'li il genel meclis üyeleri Hasan Gök, Mustafa Turgut, Hüseyinler Köyü Muhtarı Arif Okur ile Karahacılı Köyü Muhtarı Bayram Ali Bulut seçildiler.
"Seçimleri kazanarak bizlerle birlikte görev yapacak olan encümen üyesi arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum" diyen Kaymakam Ahmet Beyoğlu, "Silifke Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, bağımsız bir tüzel kişiliğe ait, başkanı, meclisi ve encümeni bulunan Bakanlar Kurulu Kararı ile hürriyet kazanmış, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, davalarda taraf olabilir, hak sahibi olabilir, borç yüklenebilir bir birliktir. Eski ilçelerimiz 60-70 yıl önceden bu birliklere sahipler. Ama bu birliklerin yıldızları 2005 yılının ikinci yarıyılından itibaren parladı. Neden? Bu birliklere para girmeye başladı. Bu birlikler hizmet üretmeye başladı. KÖYDES ile beraber il ve ilçelere hizmet götürme birlikleri, tarihinde hiç karşılaşmadığı kaynaklara, parasal gelirlere ve imkanlara kavuştu. Bundan dolayıdır ki gerek meclis üyesi olmak, gerekse encümen üyesi olmak, 2005 yılının ikinci yarısından sonra daha büyük anlam kazandı. Kısaca rakamlara bir göz attığımızda Silifke Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2006 yılında 7.5 milyon YTL para harcamış. Paraya dönüştürülemeyen 888 kilometre toplam yol çalışması ve büz döşemesini de eklersek 2006 yılında 10 milyon YTL'nin üzerinde bir hizmet vermiş. 2007 yılında 8 milyon YTL'nin üzerinde bir hizmet var. Paraya dönüştürülemeyen hizmetlerle 12 milyon YTL'nin üzerinde 2007 yılında hizmetler verildi. Geçmişe doğru uzadığımızda o dönemlerde milyonlardan bahsetmeyeceğiz. Yüz milyonlardan ya da birkaç yüz milyonlardan bahsediliyor" dedi.
KÖYDES'in hizmetlerinin bu yıl da devam ettiğinin altını çizen Beyoğlu, şöyle devam etti:
"Muhtarlarımız ve encümen üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık. Bugün burada bu olağan toplantımızda encümen üyelerimizin ya görev tazelemesi ya da görev değişikliği yapılacak. KÖYDES'ten paralar durduk yere gelmedi. Başta ilimizin milletvekilleri olmak üzere Ankara'daki siyaset yapıcılarının ve il genel meclis üyelerimizin büyük emekleri var. Özellikle Aksıfat'ın tamamlanması ve 'Susuz köyümüz, asfaltsız yolumuz kalmasın' sloganı ile hareket ediyorduk. Bunların tamamlanmasında gösterilen gayretlerden dolayı milletvekillerimize teşekkür ederim. İl genel meclis üyelerimiz il bazında hizmetlerin takipçisi oldular. Encümen üyelerimiz toplantıda muhtarlarımız ile birlikte çok yapıcı oldular. 80 senedir tamamlanamayan Aksıfat Projesi tamamlanmıştır. Projedeki eksiklikler zaman içerisinde tamamlanacaktır."