Türk diplomat ile Avusturyalı modacının birlikte hazırladığı seramik sergisi, Mersin'de büyük ilgi gördü.
Biri Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Kuzeydoğu Akdeniz Genel Müdür Yardımcılığı'nda görevli bir diplomat, diğeri ise Avusturyalı bir modacı. Bir tarafta eski yaşamına perde çekip yeni bir hayata hazırlanmaya çalışan genç bir şair, diğer tarafta da sanat aşkıyla ülke ülke dolaşan bir gezginci.
Doris Bandera ve Can Öztaş'ı bir araya getiren ise sanata olan tutkuları. Ankara'da bir partide tanışan Bandera ve Öztaş'ın birbirlerinin mesleklerini öğrenmeleriyle başlayan süreç, onları karma bir sergi açmaya kadar sürükledi. Sıkı dost olan Doris Bandera ve Can Öztaş, "Aşk Yolu; Yaprağın Çiçeğe Yolculuğu" adlı karma sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı.
Can Öztaş'ın şiirleriyle beslenen, Doris Bandrea'nın da kendine has tekniğiyle hayat bulan toplam 40 seramik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte meraklısının beğenisine sunuldu. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faik Burakgazi'nin de katıldığı açılış kokteyli ise yoğun ilgi gördü.
7 ayrı bölümden oluşan sergide; Can Öztaş'ın hayatına yeni bir sayfa açmak isterken karşılaştığı ve ismini sır gibi sakladığı sevgilisine olan aşkı seramik üzerine yapılan ve ikebana sanatından esinlenen çalışmalarla anlatıldı.
Sanatseverler için görücüye çıkan her eserin yanında Öztaş'ın kaleme almış olduğu şiirler de yer aldı.
Doris Bandera, dünyanın birçok ülkesini gezerek çeşitli sanat dalları hakkında eğitim aldığını, bu kapsamda da Venezuela'da çömlekçilik, Kore'de porselen boyama, Japonya'da ikebana ve washi kağıt sanatını öğrenirken, Roma yakınlarında da mozaik teknikleri ve tarihi hakkında kendini geliştirdiğini vurguladı.
Bir dünya gezgini olarak gözlemlerini, hissettiklerini ve yaşadıklarını sanatla dışa vurduğunu kaydeden Bandera, her ülkenin kendine özgü seramiğini çalıştığını ifade ederek, "Bu sergiyle asıl anlatmak istediğimiz bir aşk hikayesi. Bir erkeğin kadına, bir yaprağın çiçeğe olan aşkı" dedi.
Sanatın zorlama değil de insanın kendi düşüncelerinin beyin gücüyle sınanarak eyleme dönüşme süreci olduğunu ifade eden Bandera, bunun yanında sanatın da hiçbir zaman bir meta haline getirilmemesi gerektiğini belirterek, "Sanat, sanat için yapılmalıdır" görüşünü dile getirdi.
Doris Bandera ve Can Öztaş'ın; "Aşkın Yolu; Yaprağın Çiçeğe Yolculuğu" adlı karma sergisi, 30 Eylül 2008 tarihine kadar MTSO Sergi Salonu'nda ziyarete açık kalacak.