Mersin'de, boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan Süheyla Çamöz'ün töre cinayetine kurban gittiğini savunan çeşitli sivil toplum örgütlerine üye bir grup kadın, töre cinayetlerini protesto etti.
Ellerinde, "Kadına yönelik şiddete son", "Bir memleket istiyorum kadınların öldürülmediği" yazılı dövizlerle slogan atarak Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne gelen çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, geçtiğimiz Cuma günü boğazı bıçakla kesilerek öldürülmüş halde bulunan 23 yaşındaki Süheyla Çamöz'ün, babası Ahmet Yılmaz (50) tarafından aile meclisinin aldığı kararla öldürüldüğünü iddia etti.
"Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye hayır", "Kimsenin namusu olmayacağız", "Adı Süheyla, soyadı kadın" şeklinde sloganlar atan kadınlar adına konuşan İnsan Hakları Derneği Üyesi Songül Tatar, "Uzun yıllardır şiddete karşı sürdürülen mücadelelere, yasal değişikliklere rağmen hala kadınlar namus adı altında katlediliyor. Namuslarını temizlemek adına, töre adına aile meclisleri karar alıyor, kadınları boğazlıyor. Suçu bir kişi üstleniyor. Ne bu katliamı üreten erkek egemen anlayışa, ne de bu katliamı onaylayan ve karar alan diğer katliam ortaklarına dokunulmuyor bile" dedi.
11 Kasım Cuma günü Süheyla Çamöz'ün babası tarafından katledildiğini ileri süren Tatar, olayın adli bir olay gibi gösterilerek Süheyla Çamöz'ün babası A.Y.'nin cezaevine gönderildiğini ifade ederek, "Baba öfke ile cinayeti işlediğini söylüyor, vicdanları rahatlatmaya çalışıyor. Hangi gerekçe bir kadını boğazlamayı haklı kılabilir. Kadın erkeğin namusu, onuru olarak görülüyor. Biz kadınlar kimsenin namusu, onuru olmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.
Kocası Erol Çamöz'ün Erdemli Cezaevi'nde tutuklu bulunmasından dolayı anne-babası ile birlikte kalan Süheyla Çamöz, 11 Kasım 2005 Cuma günü, komşularının genç kadının çığlıklarını duyarak durumu polise ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen polis tarafından boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuş, Çamöz'ün babası A.Y. suç aleti bıçakla birlikte yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.